Ramazan İmsakiye 2020! Diyanet il il iftar ve sahur saatleri! İstanbul, Ankara, İzmir imsakiyesi 2020

Ramazan İmsakiye 2020! Ramazan ayı boyunca 2020 Ramazan imsakiyesi SuperHaber üzerinden takip edilebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı imsakiye sayfasını sizlere ulaştırıyoruz. On bir ayın sultanı Ramazan Ayı'nın iftar ve sahur saatleri araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte Ramazan İmsakiye 2020! Diyanet il il iftar ve sahur saatleri! İstanbul, Ankara, İzmir imsakiyesinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Ramazan İmsakiye 2020! Ramazan ayı için geri sayım sürüyor. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2020 imsakiye takvimini sayfasından duyurdu. Müslümanlar için önemli günlerde il il iftar ve sahur saatlerini haberimizde bulabilirsiniz.Ramazan ayı boyunca 2020 Ramazan imsakiyesi SuperHaber üzerinden takip edilebilecek. On bir ayın sultanı Ramazan Ayı'nın iftar ve sahur saatleri araştırılan konular arasında yer alıyor. İşte Ramazan İmsakiye 2020! Diyanet il il iftar ve sahur saatleri! İstanbul, Ankara, İzmir imsakiyesinin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

İSTANBUL 2020 İMSAKİYE SAHUR VAKTİ VE İFTAR SAATİ İÇİN TIKLAYINIZ

RAMAZAN AYINDA KİMLER ORUÇ TUTMALI?

Diyanet'e göre Akıllı ergenlik çağına ulaşmış ve oruç tutmasına engel bir mazereti olmayan her Müslümanın Ramazan orucunu tutması farzdır.

ORUÇ TUT SIHAT BUL

Uzmanlar, oruç tutmanın sağlık açısından pek çok yararı olduğunu söylüyor. Bunlardan birkaçı şöyle:

Oruç sağlıklı kilo vermeye yardımcı olmaktadır ve bu gerçek bilimsel olarak ispatlanmıştır. Oruç esnasında vücutta bulunan yağ hücreleri aracılığı ile depolanmış yağlar yakılmaya başlanır.
Oruçlu olunan dönemde karaciğer hücreleri kendini yenileme fırsatı bulmaktadır.
Oruç yeme alışkanlığı bozukluğunu gidermeye yardımcı olabilir. Yeme alışkanlığı, başta sindirim sağlığı olmak üzere, genel sağlık açısından oldukça önemlidir.
Oruç sırasında, vücuttaki toksinler atılır. Aç kalmak, vücudun serbest radikaller ile mücadele etmesini kolaylaştırır, aynı zamanda iltihap oluşumunu engeller.
Bilimsel araştırmalar Orucun zihinsel fonksiyonları arttırdığını ortaya koymaktadır. Beyinde yeni kök hücrelerin oluşmasını destekleyen oruç, bu işleve yardımcı olarak kimyasalların salgılanmasını sağlar.

ALKOL İÇEREN MADDELERİN TEMİZLİKTE KULLANILMASI CAİZ MİDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı Cevabı: İspirto, kolonya vb. sıvılarla, temizlik amacıyla üretilen alkollü maddelerin içilmesi haram olmakla birlikte (Buhârî, Edep, 80; Müslim, Eşribe, 73), temizlikte kullanılmaları caizdir. Namaz kılmadan önce bu ürünlerin sürüldüğü yerlerin yıkanması da gerekmez (Kâsânî, Bedâî', V, 115; Elmalılı, Hak Dini, II, 763-764).

Fenerbahçe duble yaptı, zirveye bir adım daha yaklaştı! Bazı ürünleri besin değeri azalmadan tüketmek mümkün! İşte o yöntem! Ertuğrul Doğan: Trabzonspor’un emeğini hiçe saydı!
Sonraki Haber