Rıdvan Akar'dan Suna Kıraç’ın izinde gidenler...

Rıdvan Akar'dan Suna Kıraç’ın örnek hayatını anlatan ikinci kitap yayınlandı. ALS hastası Suna Kıraç'ın hayatı herkese örnek olacak. Rıdvan Akar'ın ‘İdealler Gerçekleşirken: Suna Kıraç’ın izinde 10 yılın öyküsü’ aslı kitabı önceki gün Pera Müzesi’nde yapılan bir toplantı ile tanıtıldı.

Rıdvan Akar Suna Kıraç’ın hayatını anlatan ilk kitabından sonra ikinci kitabını yayınladı. Rıdvan Akar’ın bundan 10 yıl önce hazırladığı, Suna Kıraç’ın dünyaya bakışını özetleyen ve onun cümlelerinden ismini alan ‘Ömrümden Uzun İdeallerim Var!’ kitabının devamı niteliğindeki yeni kitabı ‘İdealler Gerçekleşirken: Suna Kıraç’ın izinde 10 yılın öyküsü’ isimli kitabı yayınladı.

Suna Kıraç'ın ders alınası hayatından örneklerin yer aldığı ‘İdealler Gerçekleşirken: Suna Kıraç’ın izinde 10 yılın öyküsü’ önceki gün Pera Müzesi’nde yapılan bir toplantı ile tanıtıldı. İnan Kıraç ve İpek Kıraç’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda konuşma yapan İnan Kıraç, Suna Kıraç’ın hastalık sürecinden söz etti ve üçüncü kitap için hazırlıklara başladıklarını duyurdu:

“1998’in Şubat ayının sonunda biz Suna’nın hastalığının ALS olduğunu öğrendik. Demek ki o tarihten bugüne gelişimiz 19 sene. 19 senenin de son iki buçuk yılına kadar Suna makinede değildi. Fakat hastalığın enteresan bir tarafı var: Her şey eskiyebiliyor ancak beyin eskimiyor. O nedenle ben halen o ışığı önüme tutuyorum ve diyorum ki ‘Suna iyi olacaktır’. Buna inanmadığınız takdirde üçüncü bir Kitap çıkacak ve göreceksiniz ki doktorlarımız ve diğer sağlıkçılar ALS hastalarının çevrelerinin nasıl idare edilmesi gerektiğini anlatacak.”

Rıdvan Akar'ın iki bölüm olarak kurguladığı Suna ve İnan Kıraç Vakfı Yayınları’ndan çıkan kitabın ilk bölümünde, Suna Kıraç’ın yaşam öyküsünden detaylara yer veriliyor. Suna Kıraç’ın notlarından, mektuplarından, albümlerinden ve yakınlarının tanıklıklarından derlenen bu bölümde; modern bir iş kadını, eğitimin önemini vurgulayan sivil toplum gönüllüsü, sevgi dolu bir eş ve anne olarak Suna Kıraç’ın portresi çiziliyor.

Suna Kıraç’ın doğuşuna, gelişimine ve sürdürülmesine katkıda bulunduğu Koç Vakfı, Koç Lisesi, Koç Üniversitesi, Galatasaray Eğitim Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü ve Kaleiçi Müzesi, Pera Müzesi, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve uzun yıllardır onu yatağa bağlayan hastalığı üzerine kurulan, Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde yer alan Nörodejenerasyon Araştırma Laboratuvarı (NDAL) gibi kurumlar ve bu kurumların kahramanları ise kitabın ikinci bölümde tanıklıklarıyla yer buluyor.

Kar yağacak mı? İstanbul Ankara Bursa Diyarbakır ne zaman kar yağacak? Venom serisi bitti mi? Venom: Son Dans final mi? Venom 4 olacak mı? Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı!
Sonraki Haber