Ritüel yapmak günah mı? Ritüel nedir? Kaç çeşit vardır?
Ritüel örnekleri
En etkili olduğu düşünülen ritüel örneklerini sizler için
listeledik. Hangisinden başlamaya karar verirseniz artık!
Hakkınızda hayırlısı olmasını dilemeyi de unutmayın.
Bereket Ritüeli nasıl yapılır?
İlk ritüel bolluk ve bereket için. Genelde Perşembe günü yapılması önerilir özellikle de yeni ay döneminde. Bolluk, bereket ve sevinç için niyetlenerek başlayın. Ufak bir tencereye su koyun. Bir yemek kaşığı kadar yenibahar atın. Tahta kaşık ile karıştırırken niyetinizi dile getirin; evimi ve kalbimi iyiliğe, bolluğa, berekete ve neşeye açıyorum diye tekrarlayın. Gözlerinizi kapatın ve hayal edin; bereketi, mutluluğu, sağlığı… Buharın baharatla karışan kokusu ile evinizin enerjisinin olumlu olmasına niyet edin ve bu dilekle birlikte negatif tüm düşüncelerden kurtulun.
Aşk Ritüeli nasıl yapılır?
Özellikle dolunayda yapılması tavsiye edilir. İki tane muma ihtiyacınız var. Mumların rengi kırmızı olmalı. İki mumu yakın ve uygun bir köşeye yerleştirin. Işıkların kapalı olması konsantrasyonunuzu daha da arttırabilir. Mumların ortasında iki tane kurdele fiyongu koyun ve bu fiyonga kalp şeklini verin. Aşkı bulmak istiyorsanız etrafına gül yaprakları serpin. Dolunay enerjisi, gül yapraklarının verdiği ferahlık hissi ile aşkı ve sevgiyi dileyin. Gönülden, sonuç odaksız, sakin ve sessiz…
Adaçayı Ritüeli nasıl yapılır?
En bilinen ritüellerden biridir. Evinizdeki ya da üzerinizdeki negatif enerjilerden kurtulmak ve daha huzurlu olmak için yapılır genelde. Adaçayını bir kap üzerinde yakın. Bir tütsü gibi düşünün bunu. Bu kap ile evinizin her köşesinde gezin. Gezerken dilekleriniz tekrar edin, güzel enerjileri kendinize çekin, iyi düşünün ve hayırlısını dileğin. Niyetinizi dile getirirken aynı zamanda onu hayal de edin, hatta bir adım öteye taşıyıp gerçekleşmesi durumunda yaşayacağınız güzel günleri düşünün. Bu mutlu enerji ile evi dolaşın. Ritüeli tamamladıktan sonra yanan adaçayı küllerini bir toprağa gömün ya da yakınlarınızda varsa denize de bırakabilirsiniz.
Ritüel, geleneksel törenler anlamına gelir(kendi ifadeleriyle). Dinimize göre sırtını İslamiyet’e dayayan tüm gelenekleri uygulamakta bir sakınca yoktur, fakat Ritüel denilen uygulamayı yapanlara bakıldığı zaman, tamamen islamla alakası olmayan ve Allah’tan istenmeyen sözde enerjiden istenilen dualardan ibarettir ki bu caiz değildir ve şirktir/Allaha ortak koşmaktır. Çünkü istek/dua sadece Allaha yapılır.
Totem inancı ise Allah’a iman yerine doğaya veya hayvanlara tapmayı tercih eden bir tür inançtır. Elbette totem yapmak dinimizce sakıncalı bir durumdur. Ve her Müslümanın bu tür inanışlar yerine Alemlerin sahibi Allah’ a yönelmelidir.
kaynak:mediaclick.com