Romanya-Ukrayna maç sonucu belli oldu!

EURO 2024 E Grubu’nda heyecan tırmanıyor. Ukrayna, elemeleri üçüncü sırada tamamlayarak play-off’larla turnuvaya katılırken, Romanya ise namağlup lider olarak doğrudan katılma hakkı kazandı. Romanya ve Ukrayna, turnuvadaki ilk maçlarında kozlarını paylaştı. İşte, Romanya-Ukrayna maç sonucu! EURO 2024 Romanya-Ukrayna maçı!

Romanya ve Ukrayna milli takımları arasındaki 7. karşılaşma olacak bu maçta, Romanya’nın 14 golüne karşılık Ukrayna 10 gol kaydetti. İki takım arasında daha önce yapılan 6 müsabakada Romanya 3, Ukrayna ise 2 kez kazandı. Bir maç ise berabere sonuçlandı.

Sergiy Rebrov'un çalıştırdığı Ukrayna, zorlu C Grubu’nda İngiltere, İtalya, Kuzey Makedonya ve Malta ile mücadele etti. 8 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle grubunu üçüncü sırada tamamlayan Ukrayna, doğrudan katılma hakkı kazanamasa da 2022-23 UEFA Uluslar Ligi'ndeki sıralaması sayesinde play-off oynama hakkı elde etti. Play-off yarı finalinde Bosna Hersek'i 2-1, finalde ise İzlanda'yı aynı skorla geçerek Almanya biletini kaptı.

Edward Iordanescu'nun teknik direktörlüğündeki Romanya, elemelerde İsviçre, İsrail, Belarus, Kosova ve Andorra ile mücadele etti. I Grubu’nda oynadığı 10 maçta 6 galibiyet ve 4 beraberlik alan Romanya, topladığı 22 puanla zirvede yer alarak doğrudan turnuvaya katılma hakkı kazandı.

Romanya’nın EURO 2024 kadrosunda Türkiye'de forma giyen dört futbolcu da yer alıyor. Geçen sezon Konyaspor’da oynayan Alexandru Cicaldau ile Gaziantep FK’de forma giyen Florin Nita, Deian Sorescu ve Denis Draguș, turnuvada sahne almayı bekliyor.

ROMANYA UKRAYNA EURO 2024

Saat: 16.00

Hakem: Glenn Nyberg

Stat: Münih Futbol Arena

Yayın: TRT 1

ROMANYA UKRAYNA MAÇ SONUCU

EURO 2024 turnuvasında müthiş bir gün yaşandı. Romanya ile Ukrayna arasında oynanan ilk maç büyük bir heyecana sahne oldu.

Karşılaşma, Romanya'nın 3-0'lık net üstünlüğüyle tamamlandı. Romanya'nın galibiyet gollerini Stanciu 29. dakikada, Marin 52. dakikada ve Denis Dragus 57. dakikada kaydetti.

Bu sonuçla Romanya, E Grubu'ndaki ilk maçından 3 puanla ayrılarak güçlü bir başlangıç yaptı. Ukrayna ise henüz puanla tanışamadı ve gruptaki konumunu belirlemek için Slovakya ile mücadele edecek.

Romanya'nın bir sonraki maçı Belçika ile olacak. Heyecan dolu EURO 2024 yolculuğu devam ediyor.

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Netanyahu'ya yol gözüktü! İş ve siyaset dünyasını yasa boğan vefat! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama!
Sonraki Haber