“Ruhunun ufkuna yürüdü” açıklaması ile ne amaçlandı?

FETÖ'nün yayın organlarında, "ölüm" kelimesinin yerine ”Ruhunun ufkuna yürüdü” cümlesi kullanılmıştı. SuperHaber FETÖ’nün bu cümle ile ne amaçladığını araştırdı. Ortaya üç iddia çıktı. İlk iddiaya göre bu cümle ile “ölümün acısının hafifletilmesi” amaçlandı. İkinci iddiaya göre bu cümle ile örgüte çok gizli mesajla bilgi verildi. Üçüncü iddiaya göre de bu cümleye Bahailerin kutsal kitabı olan Kitab-ı İkan'a ve bazı incil yazılanlarında bulunuyor. Bu da ABD ve Avrupa’ya sadakat mesajı iletiyor.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

FETÖ elebaşının ”vatansız” olarak Amerika’da bulunan bir “Evanjelik” hastanesindeki ölümü Türkiye’de bir anda gündemi değiştirdi. Tüm gözler bu kez FETÖ’ye çevrildi.


FETÖ’NÜN ÖLÜMÜNDE KULLANILAN CÜMLE DİKKAT ÇEKTİ

Terör örgütü FETÖ’nün elebaşı Fethullah Gülen'in ölümünün duyulmasından sonra aynı örgüte bağlı yayın organları bunu duyurmaya başladı. Örgüte bağlı yayın organlarında "ölüm" kelimesinin yerine ”Ruhunun ufkuna yürüdü” cümlesi kullanılmıştı. Yapılan ilk araştırmalarda okuyanları şaşırtan bu cümlenin şimdiye kadar FETÖ elebaşısı dışında kullanılmadığı anlaşıldı.


FETÖ ELEBAŞININ ÖLÜMÜ İÇİN VERİLEN İLANDA DA KULLANILDI


SuperHaber FETÖ’nün bu cümle ile neleri amaçladığını araştırdı. Türkiye devletin her yerine sızan başta 15 Temmuz kanlı darbe girişimini yapan onlarca faili meçhul cinayetler işleyen ayrıca milyonlarca öğrencinin ve insanın hakkına giren FETÖ’nün elebaşının da ölümünü kullandığı ortaya çıktı. Uluslararası ilişkiler ve terör uzmanları ile din bilimi insanlarına göre bunun üç iddiası var. İlk iddiaya göre bu cümle ile “ölümün acısının hafifletilmesi” amaçlandı. Buna göre verilen ilanda ki ifade ile algı yaratılarak ölümün kaçınılmaz doğasına dini ve felsefi bir yumuşaklık katma hedefleniyor. Bu anlatım ile beraber ölüm fiili "yürümek" ve "ufuk" gibi kavramlarla ulvi bir düşünceye katılarak ilişkilendiriliyor. Yine bu iddiaya göre FETÖ bu cümleyi elebaşı ölmeden düşünerek planladı. Çünkü yıllardan beri on binlerce genç yaşlı kadın ve halkı inanılmaz algı yöntemleri ile kandıran FETÖ elebaşı kendisinin bir "mehdi" olduğuna inanılmasına dair konuşmalar yapıyordu.

ÖRGÜT İLE ABD VE AVRUPA ÜLKELERİNE GİZLİ BİR MESAJ Mİ VERİLİYOR?

Aynı uzmanlara göre de ikinci iddiada ise bu cümle ile örgüte gizli bir mesajla bilgi veriliyor. Buna kanıt olarak da FETÖ elebaşısının özellikle 1996 yılında örgütün yayın organlarında yazdığı makalelerinde “ruhunun ufkuna yürüdü” ifadesini kullanıldığı ifade ediliyor. Bu ifadenin FETÖ elebaşının ölümünde kullanılmasının,bir mesaj içerip içermediğinin istihbarat uzmanları tarafından araştırılması gerektiği belirtiliyor. Bunun nedeni olarak da FETÖ’nün “ruhunun ufkuna yürüdü” ifadesi ile benimsedikleri sinsi ve yayılmacı sapkın ideolojisinin bir parçası olarak kabul edildiği vurgulanıyor.Üçüncü iddiaya göre ise,bu cümleye Bahailerin kutsal kitabı olan Kitab-ı İkan'a ve bazı incil yazılanlarında,”horizon of the soul" veya "horizon of his soul" olarak bulunuyor.FETÖ bu cümle ile ABD ve Avrupa’ya,”ölen öldü ama biz sizinle beraberiz.” diye bilgi iletiyor.Bu iddiaya dayanak da, teröristbaşının ölümünü duyuran fgulen web sitesinde,”horizon of his soul" ifadesinin kullanılması gösteriliyor.


SOSYAL MEDYADA ÖLÜM SONRASI YAZIYA TEPKİ YAĞDI

Öte yandan,FETÖ elebaşısının ölümü sonrası yazılan,”Ruhunun ufkuna yürüdü”cümlesi,büyük tepki ve yorum gördü.Bu repki ve yorumlardan bazıları şöyle;

-Ruhunun ufku' diye bir ifade hiç duymamıştım... Herhalde Fethullahçılar, 'Gülen'in ruhunun ufkunu' Allah'ın rahmetinden daha mühim bir yer olarak görüyor. Buradaki kibir ve putlaştırma üzerine çok uzun süre konuşulabilir.


-Bak hele bak bak; ‘ruhunun ufku’na yürümüşmüş! Bu lakırdıyı FETÖ’cülerden başka kimseden duyamazsınız. 30 yıllık edebiyatçıyım, ben başkasından duymadım. Yürüdüğü yer kendi ruhunun ufku! Ölmeden bir süre önce metni dikte ettirmiş bile olabilir.
Yürüsün bakalım, bilet tek yönlü!


-İslami tabirlerden hep utanç duydular. Kâfirler gibi de olamadılar.

-İkisi arası bir durumda;”ruhunun ufkuna yürümek" gibi ucube bir tabir buldular.

15 Temmuz'da yenilseydik ne olurdu? Yenidoğan Çetesi'ni çökerten savcı Yavuz Engin'den sürpriz mesaj! ABD'den terörist elebaşı Gülen'in ölümü sonrası ilk açıklama!
Sonraki Haber