Rus gazetesi 'yanlışlıkla' paylaştı: İşte hayatını kaybeden Rus askerlerin sayısı...

Ukrayna'ya saldırılarına devam eden Rusya'nın bölgede hayatını kaybeden askerlerin sayısını günlerdir açıklamaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Kremlin'e yakınlığı ile bilinen bir Rus gazetesinin toplam rakamı açıklaması tartışmaları bir anda alevlendirdi. Komsomolskaya Pravda gazetesi 9 bin 861 askerin öldüğünü, 16 bin 153 askerin yaralandığı duyurdu. Sonrasında gazete haberi siteden kaldırdı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali 27 gündür devam ediyor. Moskova yönetimi, 2 Mart'tan bu yana hayatını kaybeden Rus askerlerin sayısını açıklamıyor. Bu durum, Rusya'nın kayıplarının boyutunu merak konusu haline getirdi.

Kremlin'e yakınlığı ile bilinen Komsomolskaya Pravda gazetesi, internet sayfasında Rus ordusunun kayıplarını açıkladı. Rus gazetesi 9 bin 861 askerin öldüğünü, 16 bin 153 askerin yaralandığı duyurdu. Ancak söz konusu haber kısa süre içinde siteden kaldırıldı. Bu paylaşımın yanlışlıkla yapıldığı belirtiliyor. Ukrayna tarafı ise savaşta 6 generalini kaybeden Rus ordusunun asker kaybının 14 binin üzerinde olduğunu iddia ediyor.

BİDEN: RUSYA KÖŞEYE SIKIŞTI

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'da hipersonik füze kullandığını, bunun nedeninin ise Rusya'nın köşeye sıkışması olduğunu açıkladı. Ukrayna ordusunun Rusların tankları ve helikopterini vurduğunu ve orduyu "mahvettiğini" belirten Biden, şunları kaydetti: "Fark ettiyseniz Rusya Ukrayna'da hipersonik füze kullandı. Bu yapabilecekleri tek şeydi. Bu bir dolaylı silah. Bunun tek farkı ise durdurulmasının neredeyse imkansız olması. Rus ordusunun bunu kullanmasının bir nedeni vardı. Şu anda köşeye sıkıştılar. Putin bu derece güç ve birliği öngöremedi."

Z kuşağından ezber bozan meslek tercihi Ünlü makyaj artisti Alp Kavasoğlu vefat etti! Bakanlıktan yanıltıcı abonelik hizmetlerine 22 Milyon Lira Ceza
Sonraki Haber