Rusya, hapishanesindeki suçluları zorla Ukrayna’ya savaşmaya yolluyor!

Dünya bu iddiayla çalkalanıyor! Rus hükümlüler, Rusya Savunma Bakanlığı tarafından “top yemi” olarak kullanılmak üzere Ukrayna’ya gönderildiklerini iddia etti.

“Vurulmaya götürülüyorum. Orada çok insan kaybettim. Şunu unutmayın: Buraya daha fazla insan göndermeyin. Yeter, hepimizi öldürmek istiyorlar.” Bu, Viktor Sevalnev'in gönderdiği son mesajdı. Silahlı soygun ve saldırıdan cezaevinde olan bir hükümlü, Ukrayna'da Rusya için savaşmak üzere cezaevinden gönderildi.

Meslektaşlarının çoğu Soledar dışındaki bir fabrikaya düzenlenen saldırıda öldükten sonra, Sevalnev için ölümcül olan şeyin hayatta kalma eylemi olduğu ortaya çıktı. Eşine son gönderdiği bir mesajda, Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerinin yakında onu sesli mesajı kaydettiği hastane yatağından alıp idam edeceğinden korktuğunu söyledi. Günler sonra cenazesi kapalı bir tabut içinde Moskova'daki eşine teslim edildi.

RUSYA’DAKİ HÜKÜMLÜLER, UKRAYNA’YA ZORLA SAVAŞMAYA YOLLANIYOR

Sevalnev'in talihsiz kaderi, CNN'in konuştuğu hükümlülerden gelen taciz şikayetlerinin büyüyen listesine katılıyor. Rusya aylardır, karanlık özel paralı asker şirketi Wagner'i mahkûmlarla ön cephedeki varlığını güçlendirmek için kullanıyor. Bu plan ilk başta reddedildi ve gizli tutuldu, ancak daha sonra Wagner'in sahibi Yevgeny Prigozhin tarafından açıkça desteklendi.

RUSYA, HAPİSHANELERDEKİ HÜKÜMLÜLERİ BİR ŞİRKETTEN PARA KARŞILIĞINDA ALMIŞ

Perşembe günü Prigozhin, Wagner'in Ukrayna'da savaşmak için hükümlü toplamayı bıraktığını duyurdu ve "artık bizim için çalışanlar tüm yükümlülüklerini yerine getiriyor" dedi. Karar için herhangi bir gerekçe gösterilmedi.

Bununla birlikte, Sevalnev ve CNN'in konuştuğu birkaç mahkum, rahatsız edici yeni bir stratejiye işaret ediyor gibi görünüyor. Mahkumlar, doğrudan Rusya Savunma Bakanlığı tarafından görevlendirildiklerini söylüyorlar. Ukraynalı bir istihbarat yetkilisi CNN'e, Ukrayna güçleri tarafından yakın zamanda yakalanan mahkumların doğrudan bakanlık tarafından istihdam edildiklerini söylediklerini doğruladı.

UKRAYNA İDDİALARLA İLGİLİ KONUŞTU

Ukrayna Dış İşleri Bakanlığı’ndan, konuya ilişkin açıklamalar gecikmedi. Savunma bakanlığı, savaşın baş gösterdiği günden beri birçok Rus askerinin istemeyerek ülkelerinde olduğunu doğruladı. “Rusya, ülkesinde savaşacak birilerini bulamayınca, mahkumları parayla satın almaya karar verdi.” Dedi. Rusya, parayla aldığı mahkumları onları orduya sokan şirkete veriyor. Mahkumlar, Rus hükümetinden para almıyor ve cepheye gelip gelmeme konusunda seçme şansları bulunmuyor. Rusya’dan halen iddialarla ilgili bir cevap gelmedi.

Merkez'den yeni adım! Zorunlu karşılık oranlarını değişti Türkiye genelinde bugün hava nasıl olacak? Metin Arolat sahnede hayatını kaybetti
Sonraki Haber