Rusya ile müzakere yolunu kapatan Zelenskiy'den flaş sözler! Şartlarını sıraladı

Rusya Devlet Başkanı Putin'in görevde kaldığı sürece Moskova ile müzakere yolunu kapatan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den 'U dönüşü' olarak nitelenen açıklama geldi. Zelenskiy, Rusya ile müzakere masasına oturabileceklerini belirterek şartlarını sıraladı.

Washington Post gazetesi, ABD yönetiminin Rusya ile müzakerelere kapıyı kapatan Ukrayna'ya baskı yaparak Moskova ile görüşmelerini istediğini yazmıştı. ABD basınında çıkan haber Kiev tarafından doğrulanmasa da Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den çarpıcı bir açıklama geldi. Zelenskiy, görüşmelere açık olduğunu belirterek şartlarını öne sürdü.

Zelenskiy, Ukrayna'nın sınırlarının korunması gerektiğini belirtti ve Rus saldırılarını telafi edecek ve savaş suçlarından sorumlu olanları cezalandıracak 'gerçek' müzakerelere açık olduğunun altını çizdi.

Zelenskiy'nin bu açıklaması 'U dönüşü' olarak yorumlandı. Zira Ukrayna daha önce Putin ile görüşme yapılmayacağını açıklamıştı.

RUSYA SUÇU UKRAYNA'YA ATTI

Öte yandan Rusya'nın müzakerelere açık olduğunun altını çizen Kremlin Sözcüsü Peskov, suçu Ukrayna'ya attı. Peskov, Rusya ile görüşmeyi reddetmesi nedeniyle Kiev ile müzakere edemeyeceğini söyledi.

TAARRUZ EMRİNİ ZELENSKI VERDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus güçlerine karşı başlatılan saldırıdan sadece birkaç saat sonra Kırım'ı geri alma sözü vermişti.

Ukrayna ordusu bir yandan bu hedef için çatışırken bir yandan da doğu bölgelerinde siper savaşı veriyor.

Kredi kanalları açılıyor! İki önemli adım geldi ''İsrail Gazze'yi Nazi kampına çevirdi, terör örgütü gibi saldırıyor'' 16 gün önce verdiği röportajda ölümden döndüğü anı anlatmıştı!
Sonraki Haber