Rusya kritik kenti ele geçirdi, Kiev'de saldırılar sürüyor

Rusya'nın Ukrayna'ya salırıları 5. güne girdi. Rus askerlerinin liman kenti Berdyansk'taki kontrolü ele geçirdiği bilgisi geldi. Öte yandan başkent Kiev'den yine patlama sesleri geliyor.

Rusya ile ile Ukrayna arasındaki görüşmelerin bugün yapılacağının beklenmesine rağmen Rus askerlerinin saldırıları devam ediyor.

Rus güçleri, liman şehri Berdyansk'taki tüm kamu binalarının kontrolünü ele geçirdi. Daha önce Melitopol'ün de kontrolünü ele alan Moskova, böylelikle Kırım ile Donbass bölgesini karadan birleştirmeye bir adım daha yaklaşmış oldu.

Berdyansk Valisi Vekili Aleksandr Svidlo, sosyal medya hesabından paylaştığı video mesajda, saatler önce şehre Rus güçlerine ait ağır askeri araçlar ve silahlı askerlerin girmeye başladığına şahit olduklarını aktardı.

Svidlo, Rus güçlerinin şehirdeki tüm kamu binalarının kontrolünü ele geçirdiğini belirtti.

Şehrin ateş hattında olduğunu ve bu gecenin çetin bir gece olacağını ifade eden Svidlo, vatandaşları sığınaklardan çıkmamaya çağırdı.

KİEV'DEN PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Ukrayna Devlet Özel Haberleşme Servisi'nden gelen son bilgilere göre, Kiev ve Harkov'da yeniden patlama sesleri duyuluyor.

Rusya’nın Ukrayna işgalinde beşinci güne girilirken başkent Kiev dahil çeşitli kentler füze ateşi altındaydı. Bir yandan da kente sızan Rus öncü birliklerle mücadele eden Kievliler direnişini sürdürdü. Rusya’nın hedefinde kritik petrol altyapısı da vardı.

Öte yandan Ukrayna basınında çıkan haberlere göre, Kiev'de bakkallar ve toplu taşıma 08:00'den itibaren açılacak. Metro trenleri normalden çok daha az sıklıkta çalışacak.

Finansal istikrar tam gaz güçleniyor Dolar ve euroda yükseliş! İşte 27 Eylül 2024 güncel döviz kurları Galatasaray'da zorlu viraj öncesi zemin sorunu
Sonraki Haber