Rusya ordusu Ukrayna araçlarına saldırdı! Hayatını kaybedenler var

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden krizde tüm dünyayı tedirgin eden bir gelişme yaşandı. Rus askerler, Donbas sınır hattında Ukraynalı araçlara saldırı düzenledi. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti.

Rusya ve Ukrayna arasında tarihten bu yana devam eden gerilim, Ukrayna'nın NATO'ya giriş süreci ve ABD'nin Ukrayna'yı destekleyici adımlarının ardından iyice arttı. İki ülke arasındaki krizin nasıl şekil alacağı merak edilirken, tüm dünya bölgeden gelecek haberlere kilitlendi.

Bölgede yaşanan son gelişme ise gözleri bir anda Donbass sınırına çevirdi. Rus ordusu tarafından Donbass sınır hattında Ukrayna'ya bağlı silahlı araçlara saldırı düzenlendiği ve bu saldırılarda 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

RUSYA SALDIRIYI DOĞRULADI

Rus ordusundan yapılan açıklamaya göre sınırı aşmaya çalışan 5 Ukraynalı sabotajcı etkisiz hale getirildi.

UKRAYNA, "BÖLGEDE ASKERİMİZ YOK" DEDİ

Ukrayna tarafı ise Rostov bölgesinde askerlerinin olmadığını, haberlerin doğru olmadığını söyledi.

KREMLİN'DEN MACRON-PUTİN GÖRÜŞMESİ SONRASI AÇIKLAMA GELDİ

Putin-Macron görüşmesine ilişkin Kremlin Sarayı Basın Servisi tarafından açıklama yayınlandı. Yapılan açıklamada, "Donbass'taki temas hattındaki durumun ciddi şekilde kötüleşmesi konusunda endişeler dile getirildi. Rusya Devlet Başkanı, gerginliğin tırmanmasının nedeninin Ukrayna güvenlik güçlerinin provokasyonları olduğunu kaydetti. Putin, NATO'nun Ukrayna'ya modern silah ve mühimmat vermesine dikkat çekti. Başkan Putin, Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'ndeki insanların bombardımanlardan kaçmak için Rusya'ya götürüldükleri ve acı çektiklerini ifade etti” ifadeleri kullanıldı.

ABD MEDYASI PUTİN'İN İŞGAL EMRİ VERDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Amerikan CBS News televizyonu, bir istihbarata dayandırdığı haberinde, Putin'in birliklere işgal emri verdiğini öne sürdü. Gazeteci David Martin, "Face the Nation" programı sunucusu Margaret Brennan'a verdiği demeçte, Rus birliklerinin işgale doğru ilerleme emri aldığını öne sürdü. Martin'in iddiasına göre; Rus birlikleri sınıra ve taarruz pozisyonlarına giderek daha da yaklaşıyor ve sahadaki komutanlar savaş alanında nasıl manevra yapacaklarına dair planlar yapıyor.

BİM'e ucuza Fissler muadili düdüklü tencere geliyor! AJet'ten şehit gazi yakınları ve engelli yolculara indirim Genel Merkezde cenaze töreni düzenlendi! Özgür Özel toprak attı...
Sonraki Haber