Rusya-Ukrayna Savaşı bir efsane doğurdu! Kiev Hayaleti, 6 Rus uçağı düşürdü

Rusya'nın saldırılarına karşı Ukrayna'yı savunan bir savaş uçağu pilotunun 6 Rus uçağı düşürdüğü iddiaları gündeme geldi. 'Kiev Hayaleti' olarak anılmaya başlanan pilotun uçuşlarından görüntüler sosyal medyada yayınlandı.

This browser does not support the video element.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı açtığı savaşın 4. gününde sıcak çatışmalar devam ederken, Ukrayna'da 'Kiev Hayaleti' (Ghost of Kiev) efsanesi doğdu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ukraynalı genç bir pilotun, MİG 29 savaş uçağı ile tek başına 6 Rus savaş uçağını vurarak düşürdüğü iddiaları ortaya atıldı. Ukraynalının, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra bunu yapan ilk pilot olduğu belirtiliyor.

Tüm Ukrayna’ya umut olan Kiev'in Hayaleti'nin; bir günde 2 Su 35, 2 Su 25, 1 Mig 29 ve 1 Mig 27 savaş uçağını düşürdüğü belirtiliyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmazken, pilotun uçağına 6 adet ölüm işareti (kill mark) amblemi kazıdığı söyleniyor.

Devlet başkanının kürsüde yaptığı hareket şaşkına çevirdi! Füze saldırısı TikTok yayınına yansıdı Canlı yayında bombardımanın hedefi oldu! Güney Afrika beyaz örtüyle kaplandı! Bacak kadar çocuğu Filistin bayrağı sallıyor diye gözaltına aldılar İsrail'den canlı yayında baskın!