Rusya uzmanından ilginç iddia! Wagner lideri Prigojin ölmedi mi?

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in içinde bulunduğu özel jet, Moskova yakınlarında düşmüş ve içerisinde bulunan 10 kişi hayatını kaybetmişti. İngiltere'den ise Prigojin ölümüyle ilgili olarak oldukça ilginç bir iddia ortaya atıldı.

24 Haziran tarihinde isyan ederek darbe girişimi ile Moskova'ya ilerleyen fakat Belarus'un araya girmesiyle geri çekilen Rus paralı asker grubu Wagner ve lideri Prigojin, yaşananlar ardından Belarus'a geçmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'ihanet' olarak yorumladığı bu isyan sonrası 1 aylık bir sessizlik yaşanmıştı.

PRİGOJİN'İN DE İÇİNDE BULUNDUĞU UÇAK DÜŞTÜ

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in de içinde olduğu özel jetin, başkent Moskova yakınlarında düştüğü ve uçakta bulunan herkesin öldüğü kaydedildi.

Uçağın düşürülüp düşürülmediği tartışmaları sürerken, İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Chatham House'un Rusya uzmanı Keir Giles oldukça ilginç bir iddia ortaya attı ve Wagner'in ölmemiş olabileceğine dikkat çekti.

Chatham House'un Rusya uzmanı Keir Giles

"BİRÇOK KİŞİNİN İSMİ 'PRİGOJİN' OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞTİ"

Giles, Prigojin'in ölümüyle ilgili olarak "Prigojin'in seyahatlerini gizlemek amacıyla birçok kişinin adı 'Yevgeniy Prigojin' olarak değiştirilmişti." dedi.

Wagner, uçağın Rus güvenlik güçleri tarafından düşürüldüğünü iddia ederken, Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı uçakta bulunanların listesi yayınlanarak, Prigojin'in de özel jette olduğunu duyurdu. Kremlin'den henüz Prigojin'in ölümüne dair bir doğrulama gelmedi.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları yayımlandı "Bu son sigaram komiserim" dedi ve atladı Özgür Özel ile ilgili çirkin iddialar sizin ofisinizden mi çıktı?
Sonraki Haber