Sabiha Gökçen’de valiz kaosu: Peş peşe açıklamalar

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda sistem kaynaklı arıza nedeniyle bagaj hizmetlerinde aksaklık yaşanıyor. Kriz yolcularla havalimanı yetkilileri arasında gergin anlara neden oldu.

Türkiye'nin ikinci büyük havalimanı olan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nda bagaj krizi yaşandı. Gün içerisinde yaşanan sistem aksaklıkları sebebiyle bagaj bantlarında sorun oluştu. Pegasus şut alanında yığılan valizler dikkat çekerken aksamalar operasyon bölümünü de etkiledi.

"VALİZLERİNİZ 1 HAFTA SONRA EVLERE GÖNDERİLECEK"

AJet Havayolları'nın Sabiha Gökçen - Ordu - Giresun uçuşunu gerçekleştiren seferinde de büyük bir skandal yaşandı. Yolcuların iddialarına göre, uçuş sırasında yolcuların valizleri Sabiha Gökçen Havalimanı'nda unutuldu.

Olay, uçuşun varış noktasına ulaşmasının ardından yolcuların bagajlarını teslim almak için beklemeleriyle ortaya çıktı. Ancak, beklenen valizler bir türlü gelmedi. Havalimanı yetkilileri, bagajların Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kaldığını belirtti.

AJet Havayolları yetkililerinin "1 hafta sonra evlerinize gönderilecektir" dediği iddia edildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Yılda 25 milyon ila 40 milyon yolcu ağırlayan 'mega havalimanları' kategorisinde, yolcu yoğunluğunda yüzde 13,2 artışla 2. sırada yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı yönetiminden gelen açıklamada ise aksaklığın sistem kaynaklı olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sistem kaynaklı bir arıza nedeniyle bagaj hizmetlerinde yer yer aksaklıklar ve kısmi durmalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz problemin en kısa sürede giderilmesi ve seyahatlerin aksamaması için çalışmalarına devam etmektedir. Yolcularımızın anlayışı ve sabrı için teşekkür ederiz.”

Orman yangını görülen illerde sıcaklıklar yükseliyor mu? Borsa günü yükselişle tamamladı! İşte günün en çok işlem gören hisse Murat Kurum: Avrupa'nın en güçlülerini inşa ediyoruz!
Sonraki Haber