Saçkıran neden olur? Hangi yaşlarda daha sık görülür? Saçkıranan iyi gelen öneriler
Günümüzde saç sağlığı ile ilgili hastalıklar artmış durumda. Sağlıklı ve gür saçlara kavuşabilmek için şampuan ve saç bakım ürünlerinin önemi büyük. Özellikle son yıllarda saçkıran fazla görülüyor. Saçkıran en çok genç yetişkinlik döneminde ortaya çıkara. 40 yaş altı saçkıran nasıl geçer tedavisi nasıldır? Saçkıran neden olur?
Saçkıran hastalığı günümüzde oldukça sık görülüyor. Özellikle son yıllarda artan saçkıranın nedeni konusunda net ve kesin bir görüş yoktur. Peki, neden 40 yaş altında neden çok görülür? Gençlik döneminde ortaya çıkan saçkıran nasıl geçer?
Erkeklerde daha çok görülen saçkıranın belirtileri görüldüğü anda mutalaka bir doktora başvurulması gerekir. Cilt hastalıkları saçkıran tedavisi için hastanede gidebileceğiniz bölümlerdir.
Saçkıran tedavisi nasıldır, ne iyi gelir? Günümüzde saç sağlığı ile ilgili birçok tedavi şekli ortaya çıkmıştır.
SAÇKIRAN NEDEN OLUR?
Saçkıran hastalığının nedeni kesin olarak bilinmemektedir.Fakat otoimmün nedenlerden kaynaklandığı düşünülmektedir. Otoimmün hastalıklar, vücudun kendi hücre ve dokularını yabancı olarak tanıması ile ortaya çıkar. Sonuç olarak da bağışıklık sistemi kişinin kendi hücrelerine saldırır. Saçkıranda da bağışıklık hücreleri saç köklerine saldırarak saçın uzamasını durdurur ve saç dökülmesine yol açar.
SAÇKIRAN TEDAVİSİ VAR MI?
Saçkıran tedavisi, cilt hastalıkları uzmanı tarafından planlanır. Tedavide amaç hastalığın ilerlemesini durdurmak ve belirtilerin şiddetini azaltmaktır. Hafif derecede ve erken aşamadaki vakalardan bazılarında herhangi bir tedaviye gereksinim olmadan saçlar kendi kendine tekrar çıkar.
Daha ileri aşamalarda ya da ciddi belirtilerin varlığında tedavide steroid grubu ilaçlar kullanılır. Steroidler öncelikle krem formunda uygulanmaktadır. Sonraki aşamalarda duruma bağlı olarak enjektörle kafa derisine uygulanabilir. Göz çevresi uygulamalar göz sağlığı açısından riskli olabileceğinden dikkat gerektirir. Alopesi areata, steroid grubu dışında ilaçlarla ve immünoterapi adı verilen farklı bir yöntemle de tedavi edilebilmektedir