Sakarya Üniversitesi'nden 'deprem paraları' açıklaması

Sakarya Üniversitesi, deprem paralarının kantine aktarıldığı ve yabancı öğrencilerden zorla bağış istendiğiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

''KAMUOYU AÇIKLAMASI

Son günlerde basında Sakarya Üniversitesi’nin kurumsal adını zedelemeye ve Üniversite Yönetimini toplum önünde küçük düşürmeye yönelik yayınlara ilişkin bir açıklama yapma zarureti doğmuştur.

“Deprem Paralarının Kantine Aktarılması” haberi

Eylül 2017 tarihi itibariyle Kalkınma Bakanlığı’ndan Rektörlük Hizmet binası deprem güçlendirme çalışması için Üniversitemize 3.000.000 TL ödenek tahsis edilmiştir. Yapılacak güçlendirme işi için proje çalışmaları 2017 yılında yapılmış, 2018 yılında Rektörlük güçlendirme ihalesine çıkılmış olmakla birlikte yılsonuna kadar imalatın tamamlanamayacağı anlaşıldığından, ihale süreci, Prof. Dr. Fatih Savaşan Rektörlüğe atanmadan önceki Üniversite yönetimince iptal edilmiştir. 2017 yılında Rektörlük güçlendirme projesi için kuruma tahsis edilen 3.000.000 TL ödenek başka bir projede kullanılmamış olup halen kurum hesabımızda yer almaktadır ve bu ödenek kantin yapımına kesinlikle harcanmamıştır.

Aynı haberin içeriğinde, “bina taşıyıcı duvar ve kirişlerinin kaldırıldığı” şeklinde yalan bilgiye de yer verilmiş olup, kurumumuzun yapı işlerinde görevli olan mühendisler tarafından ilgili mevzuatlara uygun olarak projelendirilmeyen hiçbir faaliyet yapılmamaktadır.

Konu ile ilgili aynı içerikli bir haber 5 Ekim 2019 tarihli Sakarya Halk Gazetesi’nde gündeme getirilmiş ve Üniversitemiz tarafından gönderilen Tekzip metni adı geçen gazetede yayınlanmıştır.

Aynı haberin geçtiğimiz günlerde tekrar; T54’de ve oradan alıntılanarak Bizim Sakarya Gazetesi’nde yer alması üzerine, ilgili yayın kuruluşlarına Hukuk Müşavirliğimiz tarafından -dava açma hakkımız saklı kalmak kaydı ile- tekzip yazısı yayınlanmak üzere gönderilmiştir.

“Uluslararası Öğrencilerden Zorunlu Bağış İstenmesi” haberi ile ilgili olarak;

Sakarya Üniversitesi, Türkiye’nin yükseköğretimde uluslararasılaşma hedefine uygun olarak uluslararası öğrenci sayısını ve niteliğini artırmaya büyük önem vermekte, bu konuda ciddi planlamalar yapmakta ve çaba sarf etmektedir. Bu yıl yurtiçi ve yurtdışında kendi YÖS sınavını da yapmaya başlayan üniversitemizin çabaları sonuç vermeye başlamış, kayıt olan uluslararası öğrenci sayımız üç yılda yaklaşık olarak dört kat artış göstermiştir. 2018’de 414 olan uluslararası öğrenci kaydı, 2019’da 622’ye, 2020’de ise pandemi koşullarına rağmen 1263’e yükselmiştir. Henüz kayıt süreci devam etmektedir ve bu sayının 1700 civarında gerçekleşmesi beklenmektedir.

Üniversitemizin Uluslararasılaşma alanında kaydettiği bu olumlu mesafeye rağmen, tamamen algı oluşturmaya ve kamuoyunu yanıltmaya dönük bir haber olan ve “MÜSİAD Endonezya temsilcisi olduğunu söyleyen Mustafa Aslan adlı kişinin bazı iddialarla YÖK’e başvurması sonucu soruşturma başlatıldığı haberi” değişik başlıklarla basında yer almıştır.

Bu haberlerle ilgili olarak;

Mustafa Aslan MÜSİAD Endonezya temsilcisi olarak kendini takdim etmesine rağmen MÜSİAD web sayfasında da görüleceği gibi temsilci başka bir kişidir. Bilgi için bakınız: https://www.musiad.org.tr/icerik/subeler-15

Yükseköğretim Denetleme Kurulu, iddialarla ilgili olarak üniversitemizden bilgi ve belge talebinde bulunmuştur. Açılmış bir soruşturma yoktur.

Üniversitemiz öğrencilerden bağış talep etmemekte, başvurular internet üzerinden alınmakta, evrak üzerinden değerlendirme yapılmakta ve asil ve yedek kabul bilgileri herhangi bir mülakat olmadan aday öğrencilere internet üzerinden duyurulmaktadır.
Üniversitemiz uluslararası öğrenci başvuru ve kabul süreçlerini dikkatle ele almakta olup uluslararasılaşma hedefini gerçekleştirmek için çabalarını sürdürmektedir" 

Wilfried Zaha ortada kaldı! Sözleşmesi feshedilebilir İtalyanlar Arda Güler'in yeni takımını duyurdu! Bodrum maçında oynanacak zemin Okan Buruk'u korkutuyor
Sonraki Haber