Samsung Galaxy Tab S4 fiyatı nedir? Özellikleri nelerdir?

Samsung'un bir süredir beklenen yeni tableti Galaxy Tab S4'ün sahneye çıkmasıyla birlikte cihazın özellikleri ve fiyatı ile ilgili araştırmalar başladı. Peki, 10.5 inç'lik büyük ekranıyla dikkat çeken tablet hangi özelliklerle geliyor? Fiyatı ne olacak? Tüm detaylar haberimizde...

Samsung'un bir süredir beklenen yeni tableti Galaxy Tab S4 nihayet sahneye çıktı. Samsung Galaxy Tab S4 özelliklerinin neler olduğu ve fiyatının ne olacağı büyük merak konusu. Peki, 10.5 inç'lik büyük ekranıyla dikkat çeken tablet hangi özelliklerle geliyor? Fiyatı ne olacak? Tüm detaylar haberimizde...

Samsung yeni tableti Galaxy Tab S4'ü tanıttı. 10.5 inç'lik ekranıyla gelen cihaz Snapdragon 835 işlemciden güç alıyor. Serinin önceki modellerine kıyasla oldukça şık bir tasarıma sahip olan Galaxy Tab S4’te, 10.5 inç büyüklüğünde bir Super AMOLED ekran yer alıyor. 16:10 formatındaki bu ekran, 2560×1600 piksel çözünürlük sunuyor. Sistem 4GB RAM ve 64GB/256GB arttırılabilir depolama kapasitesi ile destekleniyor.

 Arka kısımda 13MP çözünürlüğündeki kamera 4K video kaydı yapabiliyor. 7300mAh kapasiteli batarya hızlı şarj ile desteklenirken 4 köşedeki hoparlörler AKG tarafından optimize edilmiş.Ön kamera ise 8MP çözünürlüğünde. Galaxy Tab S4 bazı ilklere de sahip. Samsung DeX aksesuarını destekleyen ilk tablet modeli Galaxy Tab S4 oldu. DeX aksesuarına bağlı iken tablet arayüzü masaüstü görünümüne bürünüyor ve Microsoft Office gibi PC tarzı uygulamaları çoklu olarak çalıştırabiliyor. Uygulamalar arasında sürükle-bırak ve kopyala-yapıştır yapılabiliyor. 

Diğer taraftan HDMI-USB Tip-C dönüştürücü adaptörü ile Samsung DeX üzerinde harici monitör olarak da kullanılabiliyor. Yine daha gelişmiş S Pen ekran kalemi ilk kez bu modelde karşımıza çıkıyor. 

Galaxy Tab S4 modeli 64GB WiFi versiyonu için 700 Avro, LTE versiyonu için 760 Avro, 256GB WiFi versiyonu için 800 Avro ve LTE versiyonu için 860 Avro fiyat etiketi isteniyor. Klavyeli kılıf 150 Avro iken standart kılıf 70 Avro fiyat etiketine sahip. Satışlar 24 Ağustos tarihinde başlıyor.

SAMSUNG

Samsung 1938 yılında Lee Byung-Chul tarafından kurulmuştur.Samsungun merkezi Güney Kore’dir.Şuanki Yönetim Kurulu Başkanı ise Lee Kun-Hee’dir.Samsung birden fazla şirketten oluşmuştur fakat en çok tanınan olanı Samsung Elektronik’tir.Samsung Korece hanja denilmektedir buda 3 yıldız anlamına geliyor.Bu 3 yıldız büyüklük,güçlü ve sınırsız anlamına gelmektedir.

  Şirketin ilk açılma sebebi ise balık tutmak,sebze ve meyve satmak için kurulmuştur.Daha sonrasında sektör değiştirerek un değirmeni ve şeker şeker makineleri işletmeye başlamıştır.Ürün yelpazesi çoğaldıkça 70’li yıllarda ağır sanayi işine girmiştir.Samsung 1990’lı yıllardan sonra dünya çapında hızla yayılmaya başlamıştır.Samsung diğer Güney Kore şirketlerinin aksine 1997’deki Asya ekonomik krizinden hiç etkilenmemiştir.

Samsung en büyük yükselişi 2000-2005 yılları arasında yapmıştır ve dünyanın en değerli markaları sırasında 2.sıraya yerleşmiştir.Amerika ve Avrupa birçok ürünün patenti Samsungun elindedir ve halada almaya devam etmektedir.Güney Korenin Uydu üretiminin çoğunu neredeyse tamamını Samsung yapmaktadır.Ayrıyetten Japonya içinde uydu yapmak İçin anlaşmıştırlar.Telekomünikasyon sektöründe ise en çok telefon yapıp ve satan şirketler arasında 1.sıradadır.

Güney Kore, kuşkusuz ki son yılların en önemli teknoloji üslerinden birisi haline geldi. Teknolojisi burada tasarlanan ve gerek Çin, gerekse de Tayvan’daki fabrikalarda üretimi yapılarak tüm dünyaya ulaştırılması amaçlanan akıllı telefonlar, tabletler, akıllı saatler ve kişisel bilgisayarlar, bunların bize yansıyan en önemli birkaç örneği olarak sayılabilir.

Güney Kore’deki teknoloji mucizesini yaratan şirketlerin başında ise hepimizin aşina olduğu bir teknoloji şirketi geliyor: Samsung. Biz de yazımızda bu büyük firmanın on yıllardır devam eden başarı öyküsünün en başına gitmeyi ve bu noktaya gelmeyi nasıl başarabildiği üzerine bazı görüşler paylaşacağız.

Samsung, Lee Byung-Chul tarafından 1938 tarihinde yakın ülkelere kurutulmuş balık, sebze ve meyve satmak amacıyla kuruldu. Evet, Samsung ilk olarak çevre ülkelere balık, sebze ve meyve satışı yaparak işe başladı. Daha sonraki yıllarda bu amaçlarının yanına un değirmenleri ve şeker makineleri gibi ürünleri de dahil eden firma, üretim alanlarını yaygınlaştırdı ve 70’li yıllara doğru ağır sanayi endüstrisine yatırım yapmaya başladı.

Sonrasında ev içine dair kişisel teknolojileri üreten Samsung, portföyüne renkli televizyon, kişisel bilgisayar gibi hayat kolaylaştırıcı unsurları almaya başladı. Bugün ise bu serüven akıllı telefonlar, Full HD gösterim özelliğine sahip olan monitör ve TV’ler, Blu-Ray oynatıcılar gibi teknoloji harikalarıyla devam etmekte. Samsung öylesine farklı alanlarda üretim yapıyor ki, Samsung marka dev iş makinalarını bile görme şansınız var.

Şirket tüm bunların yanında, Güney Kore kültüründe benimsendiği üzere etik değerleri ve genel iş ahlakını her şeyin üzerinde tuttuğunu sürekli belirtmekte. İnsanı odak alan, topluma katkı sağlayan ve çevreyi koruma amacı güden ilkelerle çalıştığı konusunda ayrıntılı bir “Değerler ve Felsefe” açıklaması bulunan Samsung, birçok sosyal sorumluluk projesinin de önayağı olan adımlar attı.

Bunlardan en önemlileri ise Güney Kore’de sosyal haklardan mahrum kalan kişilere destek sağlamak için kurulacağı açıklanan kuruluşlar ve çevre odaklı yapılacağı söylenen yaklaşık 20 milyar dolarlık yeni yatırım oldu.

Bu değerlerin sahiplenilmesi kuşkusuz yerel kültürle de doğrudan alakalı ve bu durum firmaya duyulan sempatiyi daha da artırmakta. Samsung’un ülke içindeki popülaritesi o kadar yaygın ki, bir süre önce şirket çalışanlarının hayatlarını anlatan ve YouTube üzerinden yayınlanan bir mini dizi bile çekildi. Bizzat Samsung’un öncülük ettiği bu çalışma, genel olarak bu şirkette kariyer yapma isteği olan birçok gencin nelerle karşılaşacağı ve hedeflerine ulaşmak amacıyla neler yapması gerektiği gibi konuların üzerine değinirken, işlerin eğlenceli yanına dokunmayı da ihmal etmemiş.

Borsa İstanbul’da 6 haftalık yükseliş dönemi bitti Oktay Uludoğan Kimdir, Ne İş Yapar? Serveti Samet Akaydin'in yeni adresi belli oldu
Sonraki Haber