Sanayi alarm verdi! Faiz indirimi kararı erkene alınabilir

Yarın açıklanacak resmî enflasyon öncesinde dün İTO, İstanbul bölgesi için Eylül ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Gelen verilere göre faiz indiriminin 2025’e kalacağı yorumları yapılırken reel sektör verilerine göre erkene alınabilir. İşte detaylar...

Kıbrıs İktisat Bankası analizine göre, TÜFE eşleniği olan geçinme endeksi aylık %3,9 artarken, yıllık rakam ise baz etkisi ile %59,18 seviyesine geriledi. Öte yandan, İstanbul Sanayi Odası Eylül ayı imalat sanayi PMI verisini açıkladı.

Büyümenin öncü göstergesi olan PMI, eşik değer olarak kabul edilen 50 seviyesinin oldukça altında 44,3 değerini alarak pandemiden bu yana (2020 Mayıs) en düşük seviyede gerçekleşti.

PMI verisinin, sanayide ciddi bir yavaşlamanın yaşandığı çok açık bir şekilde haykırdığını söylemeliyiz. TCMB'nin sıkı para politikası sanayide çarkları süratle durdurma noktasına getirirken, Borsa İstanbul cephesinde de şirketlerin olumsuz performansını daha da iyi anlayabiliyoruz. Bu bağlamda, TCMB'nin yıl bitmeden faiz indirimine soyunacağına daha da yüksek ihtimal vermeye başladık.

TÜRK TELEKOM FATURASIZ UYGUN Yalı Çapkını dizisinde Seyran Sinan'ın evine taşınıyor! Selma Ateş saldırganı tanımıyorum dedi! Bakın nasıl müdahale ettiler!
Sonraki Haber