Sanıklardan FETÖ savunması: Sinan Ateş'in para hareketleri ve Facebook hesabı mercek altında

SİNAN ATEŞ’İN HESABINDAKİ “GAZİLİ SOHBETLER” FOTOĞRAFI

Sinan Ateş’in sosyal medya hesabındaki paylaşım beğenilerine de bakan sanık avukatları 2018 yılından bir fotoğrafı Hasan Kala’nın da beğendiğini iddia ettiler. Söz konusu fotoğrafta Sinan Ateş, Ateş’in Genel Başkanlığı döneminde Ankara Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan İlker Darıcı ve FETÖ soruşturması kapsamında emniyetten ihraç edilen Serdar Yıldırım olduğunu öne süren sanık avukatları, paylaşıma “Gazili Sohbetler” notunun düşülmesine istinaden Serdar Yıldırım’ın da Gazi Üniversitesi mezunlarından olabileceğini kaydettiler.

Öte yandan avukatlar, Sinan Ateş’in banka hesap hareketlerini gösteren MASAK raporunu da soruşturma dosyasına kazandırdılar. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bulunan dosyaya sunulan MASAK raporunda Ateş’in 18 Mayıs 2021 ve 3 Eylül 2021’de Halil Alptuğ Dalgıç ile toplamda 20 bin TL’lik para alışverişi yaptığı, Dalgıç hakkında 2017 yılında FETÖ’ye üye olmak suçlamasıyla soruşturma açıldığı ve Ateş’in FETÖ ile bağlantı kurmasını sağladığı öne sürülen Efendi Barutçu’nun damadı olduğu bilgisi yer aldı.

Raporda yer alan bir diğer bilgiye göre, 25 Nisan 2022 tarihinde Ahmet Güleç tarafından Sinan Ateş’in banka hesabına 202 bin TL gönderildi ve açıklama kısmına "elden alınan emanet iadesi" yazıldı. Ahmet Güleç hakkında FETÖ’ye üye olma suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

Semih Kılıçsoy'un herkesi şaşkına çeviren Ajax maçı istatistiği Ersin Düzen Sergen Yalçın'ın yeni takımını resmen açıkladı O peynir markası tüm marketlerden toplatılıyor! Para iadesi yapılacak Uğur Dündar'ın Metin Akpınar'a şahitlik yapacağını duyunca çıldırdı! Meteorolojiden sağanak yağış ve sis uyarısı! Emekliye 24 bin TL banka promosyonu! Promosyon oranları güncellendi