Şanlıurfa'da Şenyaşar ve Yıldız ailelerinin arasındaki husumet bitti

Urfa'da 7 yıl önce yaşanan silahlı kavgada kayıplar veren ve yakın zamanda tahliye edilen Şenyaşar ile Yıldız aileleri arasında barış yemeği düzenlendi. Yemeğe çok sayıda siyasetçinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'da katıldı. İşte detaylar...

Urfa Suruç’ta 2018 yılında çıkan silahlı kavgada Şenyaşar Ailesi'nden 3, Yıldız ailesinden 1 kişi hayatını kaybetti. Olayla ilgili görülen davanın geçen hafta görülen duruşmasında, saldırıda babası ve iki kardeşini kaybeden Fadıl Şenyaşar ile AK Partili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız, Enver Yıldız ve Mekail Şimşek de tahliye edildi.

Tahliyelerin ardından Pazar günü AK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdülhamit Gül ile DEM Partili TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Suruç’a giderek iki aileyi barıştırmak için görüşmeler yaptı.

BARIŞMA YEMEĞİNE BİR ÇOK SİYASETÇİ KATILDI

Görüşmelerin olumlu sonuç vermesiyle bir barış yemeği organize edildi. Bugün Urfa'da düzenlenen ve çok sayıda siyasetçinin katıldığı barış yemeğinde Ferit Şenyaşar ile İbrahim Halil Yıldız el sıkıştı. Bugün yapılan Barış yemeğine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, DEM Parti TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, TBMM Grup İdare Amiri İbrahim Eyyüpoğlu, DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, AK Parti MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi, kanaat önderi ile Şenyaşar ve Yıldız ailelerinin mensupları katıldı.

'ACILAR GELECEK NESİLLERE MİRAS BIRAKILMAMALIDIR'

Barış töreninde konuşan Cevdet Yılmaz, “Tüm kimliklerimizin üzerinde ötesinde insan olarak ve çok insani bir amaçla bir araya geldik. Yıllarca önce Suruç’ta hepimizi derinden üzen acı bir hadise yaşandı. İki aile de bu hadiseden dolayı büyük acılar çekti, büyük üzüntüler yaşadı ve elbette hiç gerçekleşmemesini isterlerdi. Yaşanan acıları bir noktada hafifletmek, daha büyük acıların yaşanmasına engel olmak elbette ki mümkün. Bugün bu amaçla buradayız. Burada ortak bir sorumlulukla daha büyük acıların önüne geçmek ve aileler arasında husumetin sona ermesi için çok hayırlı bir iş için bir araya gelmiş bunuluyoruz. İnsanlığımız ve inancımızın gereği olarak bu buluşmaya, bu iki ailenin gösterdiği büyüklüğe şahitlik etmek üzere buradayız. Acılar ne kadar büyük olursa olsun, gelecek nesillere miras bırakılmamalıdır. Özellikle bu olaylarla hiçbir ilişkisi olmayan, çocuklarımızın, gelecek nesillerimizin bu mirası devralmaması hepimiz için çok kıymetlidir. Acılar yaşamış iki aile büyüklük göstererek, husumetlerini sonlandırmak üzere bir araya geldiler. İki aile de gönülden tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'BU BARIŞ TOPLUMUN BİRLİĞİ İÇİN SON DERECE ANLAMLI'

Bu tablonun ortaya çıkması için çok sayıda sağduyulu insanın uzun zamandır çaba sarf ettiğini vurgulayan Yılmaz, Şenyaşar ile Yıldız aileleri arasında barışı sağlayan AK Partili ve DEM Partililere ayrıca teşekkür etti. Yılmaz şunları dile getirdi: “Bu çabaları sergileyen özellikle dört ismi huzurunuzda zikretmek istiyorum. TBMM Başkanvekillerimiz Sayın Bekir Bozdağ ve Sayın Sırrı Süreya Önder, Grup Başkanvekilimiz Sayın Abdulhamit Gül ile Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Ahmet Türk. Bu dört isim gerçekte çok önemli gayret sarf ettiler. Huzurunuzda her birine teşekkür ediyorum. Bu barışı yapan aileler büyüklük göstermiş, geçmişin zindanına hapsolma yerine geleceğe bakmayı başarmışlar. Bizim medeniyetimiz barış ve kardeşlik medeniyetidir. İnandığımız Allah, bağışlayan ve esirgeyendir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her iki aileye teşekkürlerini ve hayırlı olsun dileklerini iletiyorum. Yıldız ve Şenyaşar ailelerinin hayatlarını kaybetmiş fertlerine bir kez daha rahmet diliyorum. Bu barışın, bu güzel hadisenin onların da ruhlarına ayan olmasını niyaz ediyorum. Barış yapmak şüphesiz çok önemli, çok kıymetlidir. Ancak en az bunun kadar kıymetli olan barışı sürdürmektir. İki aile arasındaki bu barış inanıyorum ki, kalıcı barış olacaktır. Elbette yaşanan hadise gönülleri yakmaya devam edecektir. Ancak inanıyoruz ki bugünden sonra birbirlerine karşı davranışları anlamında, hukukları anlamında, bu hadise yaşanmamış gibi barış, kardeşlik duygusu hakim olacaktır. Bu değerli barış diğer sorunlara, kavgalara, husumetlere örnek olmasını temenni ediyorum. Bu tür hadiselerin sona erdirilmesi, toplumda bu tür yaraların tamir edilmesi inanıyorum ki çok daha geniş alanda toplumumuzdaki barış, kardeşlik, birliğe, beraberliğe, huzura katkıda bulunacaktır. Bu barış sadece iki ailenin değil, toplumun da huzuru, birliği, dirliği için son derece anlamlıdır.”

‘ACILARA MERHEMDİR’

Sahneye çıkanlar arasında yer alan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, barış iradesini ortaya koyan her iki aileye teşekkürlerini ileterek, “Bu barışın sağlanmasında büyük emeği olan Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, Bekir Bozdağ’a, Abdulhamit Gül’e ve Sırrı Süreya Önder’e teşekkür ediyoruz. Tabii ki acıların yaşandığı bir süreçte barış acılara merhemdir. İnanıyorum ki, iki aile de barışı değerli bilecek bir anlayışla yaklaşırlar. Şunu da söylemek istiyorum, barışa, barışa yapanlara sorumluluk düşüyor” şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ da söz alarak barıştan dolayı taraflara teşekkür etti. Program yapılan dualar sonrasında verilen barış yemeğiyle son buldu. 

CIA ve MOSSAD Katar'da: Gazze'de sürpriz ateşkes gelişmesi! Tehlike: Ne yiyeceğimize biz değil sosyal medya karar veriyor! Kerem Aktürkoğlu: Tüm hayallerimi gerçekleştiriyorum!
Sonraki Haber