Sarmat füzesi nedir?

Sarmat füzesi nedir, özellikleri nelerdir? Putin vaatlerinin ardından yeni bir kıtalararası balistik füze geliştirdiklerini ve bu füzenin dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Federal Meclis üyelerine yaptığı yıllık konuşmada önümüzdeki altı yılda yoksulluğu yarı yarıya azaltma vaadinde bulunan Putin, 2000 yılında ülkede 42 milyon yoksul bulunduğunu, bugün 20 milyona kadar inen bu sayının daha da azalması gerektiğini belirtti. Peki, Rusya'nın yaptığı füze nedir? Sarmat füzesi nedir? Özellikleri nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Merak edilenleri haberimizde derledik. Sarmat füzesi nedir? Putin, yaptığı konuşmada yeni bir kıtalararası balistik füze geliştirdiklerini ve bu füzenin dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı, yeni füzenin hava savunma sistemleri tarafından müdahale edilmesinin zor olduğunu belirtti. Putin, "Rusya, başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı özellikte füzeler geliştirdi. Geliştirdiğimiz füzenin menzili sonsuz." ifadelerini kullandı. Peki, Rusya'nın yaptığı füze nedir? Sarmat füzesi nedir? Özellikleri nelerdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

"DÜNYANIN HER YERİNE VURABİLEN BİR FÜZE GELİŞTİRDİK"

18 Mart'taki başkanlık seçimlerini kazanarak görevinde dördüncü döneme geçmesine kesin gözüyle bakılan Putin'in yıllık konuşmasını 703 gazeteci takip ediyor.

Federal Meclis üyelerine yaptığı yıllık konuşmada önümüzdeki altı yılda yoksulluğu yarı yarıya azaltma vaadinde bulunan Putin, 2000 yılında ülkede 42 milyon yoksul bulunduğunu, bugün 20 milyona kadar inen bu sayının daha da azalması gerektiğini belirtti.

Rusya'nın sağlık sistemi konusunda adımlar atması ve yaşam standardının yükselmesi, askeri altyapının değişmesi gerektiğine değinerek, "Dünyada medeniyetlerin değiştiği bir döneme tanık oluyoruz. Ayağa kalkıp bu değişimlerle yüzleşmeliyiz" dedi.

Rusya'da yolların altyapısı için yaptığı harcamaların iki katına çıkarılması gerektiğini kaydeden Putin, bu harcamaların yaklaşık 740 milyar lirayı geçmesi gerektiğini söyledi.

YENİ FÜZE HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ TARAFINDAN ENGELLENEMEZ

Putin, yaptığı konuşmada yeni bir kıtalararası balistik füze geliştirdiklerini ve bu füzenin dünyanın neredeyse her noktasını vurabilecek kapasitede olduğunu söyledi. Rusya Devlet Başkanı, yeni füzenin hava savunma sistemleri tarafından müdahale edilmesinin zor olduğunu belirtti.

Putin ayrıca 2017 yılının sonunda yeni bir nükleer füze denemesi yaptıklarını belirtti. Bir dizi yeni nükleer silah geliştirdiklerini söyleyen Putin, bu silahlara düşman savunma sistemleri tarafından müdahale edilemeyeceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı, insansız su altı araçları ve kruz füzeleriyle taşınabilen yeni nükleer başlıklar geliştirdiklerini açıkladı ve Rusya'nın geliştirdiği yeni süpersonik silahın 'düşman unsurlarca' tespit edilemez özellikte olduğunu söyledi.

Putin, "Rusya, başka hiçbir ülkenin sahip olmadığı özellikte füzeler geliştirdi. Geliştirdiğimiz füzenin menzili sonsuz." ifadelerini kullandı.

"ANINDA KARŞILIK VERİRİZ"

Rus askeri kuvvetlerinin küresel barışı garanti almak üzerine dizayn edildiğini söyleyen Putin, Rusya'nın hiçbir ülkeye saldırma niyetinde olmadığını söyledi.

ABD'nin yeni nükleer doktrininin endişe verici olduğunu söyleyen Putin, Rusya'nın nükleer politikasının herhangi bir nükleer saldırıya yanıt vermek üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Rusya ya da müttefiklerine yönelik herhangi bir nükleer silah kullanımının Rusya'ya karşı bir saldırı olarak değerlendirileceğini belirten Putin, böyle bir duruma anında karşılık verileceğini ifade etti.

SARMAT FÜZESİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

"Sarmat ağır, sıvı yakıtlı kıtalararası balistik füzedir. Sıvı yakıtla çalışan füze, en iyi enerji özelliklerinin ve maksimum atış ağırlığının elde edilmesini sağlıyor. Fırlatma denemeleri, füze modelinin silodan çıkışını sağlamak amacıyla yapılıyor. Füze, silodan çıkarken, kendi motorlarını kullanmıyor. Havan etkisiyle fırlatılıyor, yani siloya yerleştirilen sevk maddesi sayesinde."

Devlete ait Makeyev Füze Tasarım Bürosu tarafından Rusya'nın küresel stratejik dengeyi değiştirmek için tasarlanan füze savunma sistemlerine yanıt olarak geliştirilen RS-28 Sarmat'ın üretimine 2018'in başında başlanması planlanıyor.
100 tonluk Sarmat füzesi, dünyanın her noktasına 10 ton yük ulaştırma yeteneğine sahip.

İzmit'teki TÜPRAŞ rafinerisinde patlama meydana geldi Kira sorunu artık memleket meselesi Ünlü grubun solisti hayatını kaybetti
Sonraki Haber