Sasa Polyester SPK’ya başvuru yaptı

Sasa Polyester, yatırımcılarının merakla beklediği nihai başvuruyu yaptı. Sasa, dün her bir hisse için bedelsiz olarak 7 hisse verecek olan yönetim kurulu kararını KAP’a bildirmişti. Bugün de bu kararın işlerlik kazanması için yapılması gerekli olan son adımı da tamamlayarak %700 oranındaki bedelsiz sermaye artırımı için SPK başvurusunu bugün yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Sasa, daha önce duyurduğu bedelsiz sermaye artırımı kararını 6 Haziran’da yaptığı yönetim kurulu toplantısıyla sonuçlandırmıştı. SASA, 27 Mart’ta yaptığı Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) duyurusunda yüzde 700 bedelsiz sermaye artırımına gideceğini açıklamıştı. Bu karar, bugün yapılan KAP duyurusuyla gerçekleşti.

Şirket, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, %700 oranında bedelsiz sermaye artırımına gitme kararı aldığını duyurdu. Böylece her 1 adet SASA hissesi için 7 hisse verilecek. Elinde bir adet hisse olan yatırımcı böylece 8 SASA hissesi sahibi olacak. Bedelsiz sermaye artırımlarında hisse sayısı arttığı için hisse değeri düşüyor ancak zaman içinde hisse eski fiyatına geldiğinde bedelsiz sermaye artırımının karı gerçekleşmiş oluyor.

Devlet kurumlarına işte böyle sızıyorlar! 23 Ekim 2024 akademik kadro ilanları Resmi Gazete'de Menzil'in miras kavgası! Kameralar önünde tartıştılar!
Sonraki Haber