Saudi Aramco 11,2 milyar dolarlık hisse satışı yaptı

Dünyanın en büyük petrol şirketi Saudi Aramco, Suudi Arabistan’ın bütçe açıklarının kapatılması için devasa hisse satışı yaptı. Suudi Arabistan hükümeti, ilk çeyrekteki bütçe açığının ardından fon toplamasıyla uluslararası yatırımcıları hedeflediği belirtildi. İşte detaylar...

Saudi Aramco yaklaşık 1,55 milyar hisseyi veya şirketin %0,64'ünü adet başına 27,25 Suudi Riyali (SR) fiyatla sattı. Bu rakam hisse başına 7.27 dolara denk geliyor.

Suudi Arabistan, ulusal petrol şirketi Saudi Aramco'nun 11,2 milyar dolarlık hissesini beklentilerinin en düşük fiyatına sattı; bu da yatırımcıların şirketin geleceğe yönelik beklentileri konusunda temkinli olmaya devam ettiğine işaret ediyor.

Satış, Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın ekonomiyi dönüştürme planı olan Vizyon 2030'un harcama taleplerini karşılamakta zorlanan ve yılın ilk çeyreğinde 3,3 milyar dolar bütçe açığı veren hükümet için yeni fon sağlıyor.

Hükümet, yaklaşık 1,55 milyar hissenin veya şirketin yüzde 0,64'ünün tanesini 27,25 SR (7,27 $) seviyesinden yerleştirdi; bu, anlaşmanın duyurulmasından önceki günkü 29 SR kapanış fiyatına göre yüzde 6 indirim anlamına geliyordu.
Başlangıçta satış için SR26,7 ila SR29 aralığını belirlemişti.

Aksaray'da yolcu otobüsü devrildi! Sözcü TV, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümünü bakın nasıl servis etti Muğla'da büyük yangın: Şiddetli rüzgar nedeniyle hızla yayılıyor...
Sonraki Haber