Schengen’e Alman darbesi! Türkiye için vize işlemleri nasıl devam edecek? Almanya'dan açıklama geldi...

Düzensiz göç ile başa çıkabilmek için komşularıyla kara sınırlarında kontrolleri artırma kararı alan Almanya'dan Türkiye açıklaması geldi. "Türkiye için vize işlemleri nasıl devam edecek?" sorusu merak edilirken Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği, “Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir” açıklamasını yaptı.

Almanya, göç politikaları kapsamında sınır kontrollerini sıkılaştırdı.

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği, Almanya’da bugün itibarıyla geçici olarak uygulanacak sınır kontrolleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

ALMANYA SINIRLARINDA YENİ DÖNEM BUGÜN BAŞLIYOR

Açıklamada, bugünden itibaren Almanya sınırlarında güvenlik ve göç politikası nedenleriyle geçici sınır kontrolleri yapılacağı belirtilerek, bu kontrollerin ülkeye giriş izni olmayan kişilerin girişlerine müsaade edilmemesine imkan tanıyacağı kaydedildi.

Bu tedbirin Avrupa Birliği hukuku ile uyumlu olduğu ve Schengen ortaklarına önceden duyurulduğu aktarılan açıklamada, Almanya’ya güvenli, düzenli ve yasal girişin sağlanmasının bu kararın temel hedefi olduğu vurgulandı.

TÜRKİYE İÇİN VİZE İŞLEMLERİ NASIL DEVAM EDECEK?

Açıklamada, sınırlar arasında seyahat etmenin hala mümkün olduğuna ve bekleme sürelerinin oluşmamasına özen gösterileceğine işaret edilerek, “Türkiye için vize verme süreci normal şekilde işlemeye devam edecek ve bu durumdan etkilenmeyecektir” ifadesi kullanıldı.

Oya İloğulları Gönül Dağı dizisinden Kirli Sepeti'ne transfer oldu... Kerem'in şovu Şampiyonlar Ligi'nde de devam ediyor! İtalya’da korkutan manzara! Yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi...
Sonraki Haber