Sefaköy'de 1 kişinin öldüğü metrobüs kazasında şoförün ifadesi ortaya çıktı: Frene bastım ama tutmadı!

İleri sürüş teknikleri uzmanı Çetin Büyükçınar kazayı değerlendirdi.

İşte Büyükçınar'ın açıklamaları: 

Metrobüs İstanbul hayatının bir parçası ve trafiğe ciddi hizmetler sunuyor. Zamanın geliştiği gibi metrobüs sisteminin de kendini geliştirmesi gerekir. Ters trafik uygulaması sürücülerin reflekslerini doğru şekilde kullanmamasına neden oluyor. Oluşan kazalarla alakalı olarak bunu söyleyebiliyoruz. Metrobüs norma trafiği göre ters olarak akış sağlıyor.

Şoförler orada mesai yapıyor ve bu şekilde ters trafikte araba kullanıyor. Sonrasında evine ya da güncel sosyal hayatına dönüyor bu sefer sağdan akan bir trafik ile muhatap oluyor. İşte bu da şoförleri reaksiyon sürelerini arttırıyor. Bu da tepkilerin ters tepmesine neden oluyor. Gelen bir riski absorve edebilmek için yapılacak bir direksiyon hamlesini etkiliyor. Bunun düzenlenmesi için çalışmalar da yapıldığını görmüştük.

"Türkiye'nin nefretlik ailesi" ile ilgili yeni iddia İşte 19 Eylül 2024 güncel altın fiyatları Meteorolojiden birçok il için kuvvetli yağış uyarısı! Akaryakıtta tabelalar değişti! İşte güncel fiyatlar Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altında son durum Okan Buruk'tan Fenerbahçe maçı öncesi sürpriz Dries Mertens kararı