Şehirler arası seyahat yasağı kaldırıldı mı? Yeni dönemde neler var?

Normalleşme sürecinde otobüsle şehirler arası seyahatin son durumu hakkında vatandaşlar meraklarını gidermeye çalıştı. İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelge de ise bu konuda bilgilendirme yapıldı.

Koronavirüsle mücadele kapsamında şehirler arası seyahat saatleri ve detayları İçişleri Bakanlığı genelgesi üzerinden bir kez daha vatandaşlarla paylaşıldı. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı saat ve günlerde özel araç ve toplu taşıma fark etmeksizin şehir dışına çıkma yasağı uygulamaya konulmuştu.

ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT YASAĞI KALDIRILDI MI?

Kademeli normalleşme sürecinin ikinci aşamasının detayları merak ediliyor.

1 Haziran itibariyle Türkiye genelinde corona virüsle mücadelede yeni kademeli normalleşme adımları uygulanmaya başladı. Buna göre Haziran ayı boyunca hafta içi akşam 22.00'den sonra hafta sonları ise Cumartesi 22.00'den Pazartesi sabah 05.00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

81 ilin valiliklerine gönderilen "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgede şehirler arası seyahat yasağı, sokağa çıkma kısıtlaması olan gün ve saatlerde uygulanmaya devam edecek.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde, yani hafta içi akşam 22.00'a kadar ve cumartesi günü şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecek.

Genelgede tedbirler kapsamında geçerli olacak istisna ve zorunlu sayılacak durumlara da yer verildi.

YENİ DÖNEMDE ŞEHİRLER ARASI SEYAHAT KISITLAMASI

Kademeli normalleşme sürecinin ikinci etabında; sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat kısıtlaması uygulanacaktır.

2.1- Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının istisnaları;

– Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşlarımızın uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmeleri yeterli olacaktır. Bu durumdaki kişilerin şehirlerarası toplu taşıma vasıtaları ile ikametleri arasındaki hareketlilikleri, kalkış-varış saatleriyle uyumlu olmak kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

– Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlilerinin (müfettiş, denetmen vb.) özel veya resmi araçlarla yapacakları şehirlerarası seyahatlerine, kurum kimlik kartı ve görevlendirme belgesini ibraz etmeleri kaydıyla izin verilecektir.

– Kendisi veya eşinin, vefat eden birinci derece yakınının ya da kardeşinin cenazesine katılmak için veya cenaze nakil işlemine refakat etmek amacıyla herhangi bir cenaze yakınının e-devlet kapısındaki İçişleri Bakanlığına ait E-BAŞVURU veya ALO 199 sistemleri üzerinden yapacakları başvurular (yanında akraba konumundaki 9 kişiye kadar bildirimde bulunabilecektir) sistem tarafından vakit kaybetmeksizin otomatik olarak onaylanarak cenaze yakınlarına özel araçlarıyla seyahat edebilmeleri için gerekli seyahat izin belgesi oluşturulacaktır.

Kerem Başer kimdir? Kaç yaşında ve nereli? Hangi araç ne kadar vergi ödeyecek? Derya Unutmaz Kimdir? Derya Unutmaz Nerede Görev Yapıyor?
Sonraki Haber