Şehit Tusaş mühendisi Zahide Güçlü kimdir? Nereli ve kaç yaşındaydı?

PKK'nın Ankara Tusaş'taki saldırısında şehit düşen Zahide Güçlü kimdir? Tusaş'taki görevi neydi?

Zahide Güçlü Ekici, TUSAŞ'ta yerli ve milli imkanlarla geliştirilen GÖKBEY genel maksat helikopteri projesinde önemli roller üstlenmişti. Kendisi, bu projenin üretim aşamasında aktif olarak görev aldı. Bu süreçte, Türkiye'nin coğrafi ve iklim koşullarına uygun olarak üretilen helikopterin geliştirilmesinde önemli katkılarda bulundu.

Şehit olan Tusaş mühendisi Zahide Güçlü kimdir?

Zahide Güçlü Ekici, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) bünyesinde çalışan bir makine mühendisiydi. Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olan Ekici, TUSAŞ'ta yerli GÖKBEY genel maksat helikopteri projesi dahil olmak üzere birçok projede aktif rol aldı. TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında şehit oldu. Bu saldırı sırasında, eşi Yalçın Ekici'nin 14. evlilik yıl dönümü için gönderdiği çiçeği almak üzere nizamiyeye gidiyordu.

Zahide Güçlü Ekici, 1988 doğumlu olup 36 yaşındaydı. Kızı 2021 yılında lösemiye yakalanmıştı ve Ekici bu süreçte kızına büyük destek olmuş, aynı zamanda kanser hastalarına da yardımcı olmuştu. Şehit olduğu gün, iş arkadaşlarına evlilik yıl dönümünü kutlayacağını söylemiş ve çok güzel giyinmişti. Ailesi ve tanıyanlar tarafından yardımsever ve vatanına bağlı biri olarak tanımlanan Zahide Güçlü TUSAŞ'ın millileştirme ve yerlileştirme projelerinde sıkça yer alarak, Türk Silahlı Kuvvetleri ve sivil havacılık alanlarında kullanılacak olan GÖKBEY helikopterinin üretiminde de aktif bir rol oynadı.

24 Ekim Perşembe Siyah Kalp dizisi var mı? Siyah Kalp neden yok? Erdoğan başkanlık etti: Güvenlik Zirvesi sonrasında ilk açıklama! Antalya'da Starbucks şubesine molotoflu saldırı!
Sonraki Haber