Selahattin Demirtaş topu Öcalan'a attı!

Çözüm sürecinde PKK lideri Abdullah Öcalan'ın örgüte yaptığı "silah bırakın" çağrısına destek vermek yerine, bu yetkinin Kandil'de olduğunu söyleyerek, çözüm sürecinin sonlanmasında büyük rol oynayan Selahattin Demirtaş, "evlat nöbeti" hakkında kaçamak mesajlar verdi. PKK'yı ve örgüte militan kazandırdığı iddia edilen HDP teşkilatlarına toz kondurmayan Demirtaş, yine sorumluluk almaktan kaçındı ve Abdullah Öcalan'ı öne sürdü

Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'daki HDP binası önünde eylem yapan ailelerle ilgili mesaj paylaştı.

PKK'yı ve örgüte militan kazandırdığı iddia edilen HDP teşkilatlarına toz kondurmayan Demirtaş, yine sorumluluk almaktan kaçındı ve Abdullah Öcalan'ı öne sürdü

"Annelere borcumuz barışı sağlamak" başlıklı bir mesaj gönderen Demirtaş mesajda, "Geçmiş deneyimlerden de yola çıkarak, Öcalan'ın bu konulardaki etkisini ve samimiyetini değerlendirip devreye girmesini sağlayalım. Daha yakın zamanda, avukatları aracılığıyla 'Ben bu sorunları bir haftada çözmeye hazırım. Kendime güveniyorum' diyen bir şahsiyeti görmezden, duymazdan gelmeyelim. Sadece HDP önündeki anneleri değil, eli yüreğinde bekleyen tüm anneleri sevindirecek, ülkeye demokrasiyi ve barışı getirecek girişimlerin önünü açalım" diye yazdı.

"Bazı annelerin HDP'ye yönelik haksız ithamlarda, eleştirilerde ve sitemlerde bulunmalarını da anlayışla ve serinkanlılıkla karşılamak zorundayız." diyen Demirtaş, Çocuklarının dağa gitmesinde veya kamu görevlilerinin alıkonulmasında HDP'nin en küçük bir sorumluluğu olmamasına rağmen bu tepkileri anlamaya çalışmalıyız. Çünkü bu insanlar, şu veya bu şekilde HDP'den yardım istiyorlar. Sorunun ortaya çıkmasında bir sorumluluğu yok diye HDP'nin çözüm arayışından kaçması söz konusu olamaz." ifadelerini kullandı.

"ÖCALAN'IN DEVREYE GİRMESİNİ SAĞLAYALIM"

Yapılması gerekenleri madde madde sıralayan Demirtaş, şunları söyledi:

1- PKK'nin bu ailelerin çağrısına derhal cevap vermesini öncelikli olarak talep edelim.

2- Çocukları dağda olan veya PKK'nin elinde olan kamu görevlilerinin ailelerinin evlatlarına sağ salim kavuşabilmelerinin en etkili, kalıcı ve ahlaki yolu barışı savunmak ve barışın sağlanması için bütün taraflara samimi çağrılar yaparak bunun siyasi, sosyo psikolojik ve toplumsal altyapısını bir an önce oluşturmaktır. Bu doğrultuda çabalarımızı yoğunlaştıralım.

3- Oturma eylemi yapan ailelerin çocuklarının veya aileleri oturma eyleminde olmayıp da PKK'nin elinde olan kamu görevlisi kişilerin sağ salim ailelerine kavuşması için hem TBMM içinden hem dışından katılımlarla acilen bir komisyon kurulabilir. Bu komisyonda HDP de yer alabilir. Sorunun çözümüne katkı sunmak isteyen herkesle ve her kesimle samimi bir ortaklaşmaya gidelim.

4- Geçmiş deneyimlerden de yola çıkarak, Öcalan'ın bu konulardaki etkisini ve samimiyetini değerlendirip devreye girmesini sağlayalım. Daha yakın zamanda, avukatları aracılığıyla 'Ben bu sorunları bir haftada çözmeye hazırım. Kendime güveniyorum' diyen bir şahsiyeti görmezden, duymazdan gelmeyelim. Sadece HDP önündeki anneleri değil, eli yüreğinde bekleyen tüm anneleri sevindirecek, ülkeye demokrasiyi ve barışı getirecek girişimlerin önünü açalım.

5- Bütün bunları bir siyasi partiyi büyütmek, ötekini küçültmek, berikini dışlamak için değil, 82 milyon Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının huzuru, özgürlüğü, demokratik yaşamı, barışı için yapalım. Parti ayrımı gözetmeksizin el ele verelim, birlikte harekete geçelim.

Çaylak Çömez’in Niğde manipülasyonu ve gerçekler Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi komisyonuna üyeler seçildi Merkez Bankası'ndan TL mevduatta artışla uyumlu sadeleşme adımları
Sonraki Haber