Selçuk Bayraktar'a hiç beklemediği yerden soru geldi: Ceketiniz çok güzelmiş ne iş yapıyorsunuz
TEKNOFEST'i takip eden genç bir kadın, toplu fotoğraf çekimi sırasında T3 Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın yanına gelerek "Ceketiniz çok güzelmiş, ne iş yapıyorsunuz?" diye sordu.
TEKNOFEST 2024 Adana'da ziyaretçilere kapılarını açtı. Binlerce ziyaretçinin katıldığı etkinlikte eğlenceli anlar yaşanmaya devam ediyor.
TEKNOFEST'i takip eden genç bir kadın, toplu fotoğraf çekimi sırasında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın yanına gelerek "Ceketiniz çok güzelmiş, ne iş yapıyorsunuz?" diye sordu.
Beklemediği espri karşısında önce şaşıran Bayraktar ardından da gülerek "Sivil toplum gönüllüsü" cevabını verdi. Kısa video sosyal medyada gündem oldu.
BU YIL 10. TEKNOFEST
Dün akşam Habertürk yayınına katılan Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'le ilgili şunları söyledi:
"TEKNOFEST'in coşkusu hiçbir yerde yok. İnanılmaz bir enerjisi var. Adana sıcak insanı daha da sıcak. Kardeşlerimizin ortaya koyduğu eserler hepimizi bir anlamda yüksek hızlı şarj istasyonu gibi dolduruyor. Dünya ne kadar karanlık gündemde de olsa TEKNOFEST bambaşka bir iklim gibi. Bambaşka bir dünya yaratıyor. Teknoloji festivali, dünyada örneği yok. Kiraz, karpuz, caz festivali, film festivali var. Teknolojinin fuarları var. Ufak ufak yarışma platformu var dünyada. TEKNOFEST hem içinde yarışmalar var hem dev bir fuar gibi.
Bu yıl 10. TEKNOFEST'imiz bizim. Yurt dışında Azerbaycan'da yaptığımız dahil. 150 farklı girişim var. 21 farklı ülkeye ihracat yapanlar var. 2018'de biz ilk yarışmalara başladığımızda takımlar lise çağındaydı. Şimdi üniversiteyi bitirmişler. Dünyaya geliştirdikleri yüksek teknolojiyi ihraç ediyorlar. Böylesine girişimler var. Öğrenilmiş çaresizliği yıkmanın yanında nasıl savunma sanayinde devrim yaşandı. Bugün Bayrak dünyanın en büyük İHA üreticisi ve ihracatçısı. Yüksek teknoloji devi. Kendi alanda en büyüğü. Bunu da ihracattan elde ettiği gelirlerden yapıyor. 100'ün üzerinde girişimin çıkıp dünya devi olacağını değerlendiriyoruz.
ERİCSSON ÖRNEĞİ
Cep telefonlarını düşünelim, şu anda hayatımızda akıllı telefonlar olarak bulunuyor. 20 sene öncesinde cep telefonunu yapan en meşhur bir firma vardı. Orada yarışı kaybettiler ve bir anlamda yok olup gittiler. Değişime ayak uyduramadılar. Bu alanlarda da bir taraftan hayatiyetin devam edebilmesi için sürekli inovasyon yapmanız gerekiyor. O günden bugünü sorduğunuzda, deseydiniz ki, 'günün birinde hepimizin elinde akıllı telefonlar olacak' diye. O markadan başka kimsenin aklına gelmezdi. Ama ayak uyduramadılar, yıkılıp gittiler."