Seren Serengil verdi veriştirdi: Hayvanlar yerine tarikatlar ve cemaatler temizlensin sokaklardan!

Ünlü sanatçı Seren Serengil, başıboş köpekler konusundaki son yasa değişikliğine beklenmedik bir tepki göstererek, tartışmayı bambaşka bir boyuta taşıdı.

Son dönemde Türkiye'nin gündeminde olan başıboş sokak köpekleri sorununa yönelik yeni bir yasa meclis tarafından kabul edilmişti. Bu yasa, vatandaşların sokaklarda daha güvenli bir şekilde dolaşabilmesini amaçlarken, Seren Serengil'den beklenmeyen bir çıkış geldi.

TARİKATLAR VE CEMAATLER KAPATILSIN

Serengil, köpeklerin toplanmasına karşı çıkarak, bu durumu tarikat ve cemaatlerin varlığıyla ilişkilendirdi. Sanatçı, "Türkiye Cumhuriyeti'nde tarikatların ve cemaatlerin oluşması yasakken, neden köpekleri toplayalım diyenler bu yasayı uygulamıyor?" şeklinde bir soru yöneltti.

Serengil'e göre, köpeklerin saldırgan olmadığı ve asıl sorunun tarikat ve cemaatler olduğu. Sanatçı, "Hayvanlara günah diyen, hayvan haram diyen bu gruplar temizlenmeden, hayvanlar da sokaklara geri dönecek" diyerek düşüncelerini ifade etti.

Serengil'in bu açıklamaları sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bir kısım takipçi sanatçının bu görüşüne katılırken, bir kısım ise bu bağlamı abartılı buldu. Serengil şu sözleri kullandı.

"HAYVAN GÜNAH DİYORLAR, ESAS BUNLAR TEMİZLENSİN"

Nerede hayvan sevmeyen gruplar; bunlar hayvanlara günah diyorlar, hayvan haram diyorlar. Böyle bir güruh oluştu 20 yıldır bu ülkede. Esas bunların temizlenmesi lazım. İnşallah bunlar gidecekler ve hayvanlar da sokaklara geri dönecekler. Bizim amacımız, temennimiz bu.

29 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! Serenay Sarıkaya saçlarını kısalttı! Son hali hayran bıraktı... Çaykur Rizespor taraftarlarından tepki!
Sonraki Haber