Sevenleri Müslüm Gürses'i vefatının 9'uncu yılında unutmadı! Usta sanatçıyı mezarı başında andılar

3 Mart 2013'te tedavi gördüğü hastanede vefat eden arabesk müziğinin unutulmaz ismi Müslüm Gürses'i sevenleri ölümünün 9'uncu yılında unutmadı. 59 yaşında hayatını kaybeden Müslüm Gürses, yakın arkadaşları ve sevenleri tarafından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 3 Mart 2013 tarihinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden Müslüm Gürses için ölümünün 9'uncu yıldönümünde Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

MÜSLÜM GÜRSES'İ KABRİ BAŞINDA ANDILAR


Gürses'i anmak için Zincirlikuyu Mezarlığı'na saatler öncesinden gelen hayranları dua ederek kabri başında Kur'an-ı Kerim okudu. Aralarında Gürses'e benzerliği ile dikkat çeken hayranlarının da yer aldığı kalabalık, uzun süre ünlü sanatçının kabri başından ayrılmadı.

 Müslüm Gürses’e benzerliğiyle bilinen Yılmaz Tunç, “Burada Müslüm Baba sevenleriyle her Pazar buluştuğumuz gibi buluştuk. Biz de buranın müdavimiyiz artık. Bugün o yüreği güzel Müslüm Baba sevenlerine, dostlarımıza hizmet ediyoruz ve bundan onur duyuyoruz. O bizim kalbimizde ve hiçbir zaman ölmeyecek. Onu yaşamaya ve yaşatmaya elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz, asla unutmayacak ve unutturmayacağız. Müslüm Gürses’e benzemem konusuna girmeyeceğim çünkü Baba tektir ve eşi benzeri yoktur. Çevremdekilerin bana bunu söylemeleri, gösterdikleri nezaketten dolayıdır. Müslüm Baba tektir ve eşi benzeri yoktur, alemin “Baba” dediği tek adamdır” şeklinde konuştu.

“Müslüm Baba Çay Evi’nin adı için Muhterem Annemizden birebir izin aldım” diyen Tunç, “Çay ocağının adını bu şekilde kullanmamıza izin vermesi, onun gönül güzelliğindendir. Muhterem Anne bize gönlünü açtı, gönlü güzel bir annemizdir. O da her hafta kabre gelip ziyaret ediyordu. Bu ziyaretler sırasında ondan böyle bir çay ocağı açmak için izin istedik. Cenab-ı Allah bana ömür verdiği sürece ismini yaşatacağım. Biz köklü bir aileyiz. Her ilde, köyde ya da kasabada, yurt dışında dahil kardeşlerimiz var. Kopmaz ayrılmaz bir bütünlüğümüz vardır. Biz çok büyük bir aile ve çok büyük bir kitleyiz. Nereye giderseniz gidin, sokakta kalsanız bile size Müslüm Baba dostluğu yardım eder, size bir ekmeği o verir” diye konuştu.

Taksici Muhammet Elçalar, “Müslüm Baba sevgisi anlatılmaz, yaşanır. Çok seviyoruz evet; tek sevgimiz, aşkımız bu. Onunla büyüdük ve ölene kadar da onu yaşatacağız. Tek amacımız Baba’yı yaşatabilmek. Her yıl geldiğimiz gibi bu yıl da böyle soğuk bir günde buradayız. Arabamızı yaptık, kalbimizde, telefonumuzda ve her yerimizde Müslüm Baba var. Müslüm Gürses sevgisi anlatılmaz, yaşanır; bunu yaşayan bilir. Tekrardan mekanı cennet olsun, Allah gani gani rahmet eylesin. İnşallah öbür tarafta onu görmek nasip olur” dedi.

Gül Çakıcı, "9 senedir her sene buradayız. İstanbul dışından ve İstanbul'dan gelen arkadaşların ayaklarına sağlık. Hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bu sevgi ilkokuldan geliyor bizim sevgimiz. Hayranlarının çoğunun sevgisi çocukluktan geliyor" dedi.


Adana'dan geldiğini söyleyen Enes Ateş, "Müslüm baba için geldik, Müslüm bir efsanedir, hayattır. Onsuz hayat olamaz. O bizim yaşam kaynağımızdır. Onu dinlemediğimiz zaman bize yaşam cehennem gibi geliyor. Bugüne özel olarak Adana'dan kalktım geldi. 11 yaşından beri Müslüm Gürses'in şarkılarını dinliyorum'' diye konuştu.

Müslüm Gürses'i çok sevdiği için soyadını 'Gürses' olarak değiştiren Veysi Gürses ise "Müslüm baba için Mardin'den geldik. Her sene buraya gelip mezarının başında dua ediyoruz. 9 yıl değil 90 yıl hep burada olacağız. Soyadımı değiştirdim, Gürses yaptım. Bir çocuğumun adı Müslüm Gürses. Diğerinin ki de Gürses Gürses. Biz aile boyu Gürses'iz" dedi.

DEM Parti ile ortaklık CHP’ye pahalıya patladı mı? Mauro Icardi'den Wanda Nara'nın sevgilisi L-Gante'ye tepki Reytingler artmazsa dizi ekranlara veda edecek
Sonraki Haber