Sezeryan göbeği nasıl gider? Doğum sonrası "Anne göbeğine" dikkat!
Hayatınızın en anlamı gününü yaşadınız. Bebeğinizi kucağınıza alıp mis gibi kokusunu çekiyorsunuz. Ancak doğum sonrası vücudunuzu toparlamaya, oluşan Anne göbeğine yeterince dikkat etmiyorsunuz. Bebişin sorumluluğu vs. derken sarkan göbeğiniz almış başını gitmiş oluyor. Peki sezeryan göbeği nasıl gider? Doğum sonrası sarkan göbek nasıl toplanır, ameliyatsız sarkmış göbek nasıl toplanır?
Sezeryan göbeği nasıl gider? Doğum sonrası "Anne göbeğine" dikkat!
Hamilelik dönemi boyunca almış olduğunuz kilolar doğumdan birkaç ay sonra tamamen sarkmış bir göbek ya da diğer deyimiyle anne göbeğine dönüşmüş oluyor. Bilmeyenler için söyleyelim, doğumdan sonra vücudun kendini toparlaması altı ile sekiz hafta arasında değişiyor. Haliyle sezeryan sonrası da yorgun vücutun zamana ihtiyacı oluyor.
Sezeryan göbeği nasıl gider sorusu, aylarca bebeğini karnında taşıyan ve doğum sonrası artık bebeğini sarıp sarmalamak isteyen annelerin bir süre sonra yanıtını aradıkları soru oluyor. Fiziksel ve ruhsal bir dizi değişimden geçen anne, doğum sonrası oluşan sarkan göbek için çalışmalara başlamak için acele ediyor. Ancak bu fiziksel başlangıç için doktorunuzun tavsiyesi de önemlidir.
Sezeryan sonrası 6 hafta ile 3 ay arasında hafif tempolu yürüyüşler sarkan göbekten kurtulmanın ilk adımıdır. Doğum sonrası 3. aydan itibaren de bazı yoga, pilates gibi sporlar yapılarak anne göbeğinden kurtulabilirsiniz.
PEKİ SEZERYAN GÖBEĞİ NASIL GİDER?
Artık yeni bir anne olarak hem kendinize hem de bebeğinize odaklanmanız gerekir. Sık sık küçük parçalar yemeniz önerilir. Emzirmeye başlamış olduğunuzdan, meyve ve sebzelerin sağlıklı oranlarının diyetle birlikte tüketilmesi tavsiye edilir. Bu yağsız dokular yerine yağ dokusunu kaybetmenizi sağlar.
Altı hafta dinlendikten sonra yürüyüş gibi hafif bir başlangıç için hazır olabilirsiniz. Başlangıçta, haftada 5 kez, en az 15 dakika yürümeyi deneyin. Ayrıca hava güzel ise küçük bir bebek arabası alarak onunla birlikte yürüyüş yapabilirsiniz.
Pelvik taban egzersizleri çok yönlüdür, doktorunuz hamileliğiniz sırasında ve sonrasında bunları uygulamanızı tavsiye etmiş olabilir. Günde üç set 10 kez yapmanız gereken sıkıştırma egzersizleri etkili olabilir. Bu, pelvik tabanınızın şeklini ve gücünü korumayı sağlar.
Alt karın egzersizleri
Basit germe hareketleri
Başlangıçtan birkaç gün sonra tüm kaslarınız için gerekli olan temel germe egzersizlerine geçebilirsiniz. Gövde veya üst vücut için bazı bükülme egzersizleri de deneyebilirsiniz. Kendinizi çok fazla zorlamayın. Unutmayın, bu egzersizlerden sonra kendinizi enerjik hissetmelisiniz.
4. Pelvik taban egzersizleri
Bu karın egzersizleri hamilelikten sonra fit vücudunuza geri dönmenize yardımcı olacaktır.
Dizlerinizin üzerine çöküp dirseklerinizin yerde durmasını sağlayın, bunu yatağınızda yapabilirsiniz fakat sert bir zeminde matınızda yapmanız tavsiye edilir.
Sırtınızın düz ve karın kaslarınızın tamamen rahat ve stressiz olduğundan emin olun.
Tek yapmanız gereken, nefesinizi solumaya başlamak ve nefesinizi solurken, pelvis taban kaslarınızı sıkmak.
Şimdi göbek deliğinizi içeri ve yukarı doğru çekin. Bu egzersiz sırasında derin nefes almak şarttır.
Amacınıza ulaşmanın en iyi yolu, her gün en az yarım saat kadar kısa yürüyüşler yapmaktır.