Sezgin Baran Korkmaz'dan yanıt: "Ali Baba'ya ortak değilim geleneksel yemek dağıtım gününe katıldım"

Sezgin Baran Korkmaz ABD'de New York'un ünlü Türk kebapçısı Ali Baba isimli restorana ortak olduğu haberleri ile ilgili videolu açıklama yaptı. Korkmaz "Ali babaya ortak değilim geleneksel yemek dağıtım gününe katıldım" dedi.

This browser does not support the video element.

Türkiye’den 132 milyon dolar kara para akladığı iddiasıyla 2021 yılında bulunduğu Avusturya’da 7 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, ABD’ye iade edildikten sonra 1 Ağustos 2023’te tahliye edildi. ABD'de yaşamına devam eden Korkmaz'ın ABD'de ünlü Türk restoranı Ali Baba'ya ortak olduğu iddia edilmişti. 

Sezgin Baran Korkmaz'dan videolu açıklama

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Sezgin Baran Korkmaz Ali Baba'ya ortak olmadığını evsizler için her çarşamba yapılan geleneksel yemek dağıtım gününe katıldığını ifade etti. 

orkmaz açıklamasında şunları kaydetti: 

"Arkadaşlar merhaba. "Restorana mı ortak oldunuz" diye sürekli mesajlarınızı alıyorum. Kıymetli dostlar herhangi bir restorana ortak olduğum yok. Ali Baba on yıllardır her çarşamba burada yemek yardımı yapıyor. Ali Baba arada bir yemek yemeye uğradığım ve sevdiğim bir restoran. Sahibi Ali Baba çok merhametli vicdanlı bir insan. Onun evsizlere dağıttığı yemek yardımında sadece dağıtım ve servis organizasyonunda elimden geldiğince ona yardım ettim başka bir şey yok."

"Türkiye'ye geldiğimde herkes görecek"

Öte yandan sosyal medya mecrası X'te hesap açan Sezgin Baran Korkmaz kendini buradan ifade edeceğini dile getirerek şunları kaydetti: 

"Doğruları ve tam doğruları benden burada öğrenebilirsiniz. Herkes merak ediyordu ben de Twitter'ımı böyle açtım. Hakkımda manipüle edilen bilgilere inanmayın. Bunların tamamının sebebi kıskançlık, kötülük. Kars'tan ayakkabı boyayarak gelen bir çocuğun buna sahip olamayacağı düşüncesi. Ama o ayakkabı boyayan çocuğun 1 yılda neler yaşadığını Türkiye'ye geldiğimde herkes görecek."

"Kuran'ı kabul etmiyorsan soytarısın, Yahudileri destekliyorsun" Narin'in amcasından skandal paylaşım! İstanbul'da o ilçeyi fareler bastı! Narin'in annesi haftalar önce itiraf etmiş! İşte Şişli'deki bıçaklı kavganın güvenlik kamerası görüntüleri! Yedikule Hisarı atmosferinde örgü festivali