SGK 4A hizmet dökümü nedir? Nasıl alınır? 4A hizmet dökümü sorgula!

Çalışanlar ve emekli olacaklar SGK 4A hizmet dökümünü nasıl alacağını merak ediyor. SGK 4A hizmet dökümü nedir? Nasıl alınır? 4A hizmet dökümü alma işlemi nasıl yapılır? Nerden alınır? Detaylar haberimizde bulunuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilişiği olan 4A'lılar hizmet dökümü almak istediklerinden ne yapacaklarını araştırıyor. SGK 4A hizmet dökümü nedir? Nasıl alınır? 4A hizmet dökümü almak için ne yapılmalı? Konuyla ilgili işlemler ve ayrımtılı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR? NASIL ALINIR?
Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizde çalışan kişileri kapsayan, sosyal güvence ve emeklilikleri için gerekli olan koşulları oluşturulabilmesi adına çalışmalarda bulunur. Bu sosyal güvenlik sistemi içerisinde yer alan çeşitli sigorta kolları mevcuttur. 4A olarak yer alan eski sistemde, SSK’ ya prim ödeyenleri kapsamaktadır. İş yerinde sözleşmeli olarak çalışan kişileri kapsamaktadır. 4A statüsü en çok kişinin çalıştığı ve iş sahibi olduğu sigorta koludur.

4A, SGK tarafından özel sektör çalışanlarıyla devlet memurlarının bir kısmına verilen kısaltılmış koda verilen isimdir.

4A güvencesine sahip kişiler, e-Devlet üzerinden hizmet dökümlerini görüntüleyerek istediği taktirde çıktısını alabilirler. Bu sorgulamayla sigortanız yatıyor mu sorusunun cevabı ve toplam prim günlerinizin görebilme imkanı var.

SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU (SGK)
16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Bağ-Kur, Sosyal Sigortalar Kurumu ve Emekli Sandığı kurumlarının devredilmesi ile kurulmuş, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı'nın ilgili bir kuruluşudur. Kurum; genel kurul, yönetim kurulu ve başkanlık olmak üzere üç organdan oluşur.

Temel amacı; sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve malî açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütmektir.

Kurumun görevleri şunlardır:
Ulusal kalkınma strateji ve politikaları ile yıllık uygulama programlarını dikkate alarak sosyal güvenlik politikalarını uygulamak, bu politikaların geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.
Hizmet sunduğu gerçek ve tüzel kişileri hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, haklarının kullanılmasını ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesini kolaylaştırmak.
Sosyal güvenliğe ilişkin konularda; uluslararası gelişmeleri izlemek, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlar ile iş birliği yapmak, yabancı ülkelerle yapılacak sosyal güvenlik sözleşmelerine ilişkin gerekli çalışmaları yürütmek, usûlüne göre yürürlüğe konulmuş uluslararası antlaşmaları uygulamak.
Sosyal güvenlik alanında, kamu idareleri arasında koordinasyon ve iş birliğini sağlamak.
Bu Kanun ve diğer kanunlar ile Kuruma verilen görevleri yapmak.

Prof Dr. Naci Görür'den yeni uyarı: "Endişe verici, ciddi çalışılmalı" Hotmail ve Outlook Giriş Linki 2024 - Yeni Hesap Açma, Oturum Açma Ünlülerin avukatı Ayhan Sağıroğlu vefat etti
Sonraki Haber