SGK askerlik borçlanma formu! e-Devlet askerlik borçlanma dilekçesi nasıl yazılır?

SGK askerlik borçlanma dilekçesi ve formu EYT’liler için büyük önem arz etmektedir. 8 Eylül 1999 tarihinden itibaren yürürlükte olan 447 Sayılı Kanun ile ortaya çıkan Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorunu için askerlik borçlanma formu ve dilekçesi nasıl yazılır sorusu merak edilmektedir. İşte, EYT askerlik borçlanma formu…

EYT düzenlemesi için prim borcu olanlar e-Devlet sistemi üzerinden askerlik ve doğum borçlanması için tüm işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. SGK tarafından yapılan paylaşımda borçlanma başvurusu adımlarını anlatan bir video yayınlanmış olsa da bazı vatandaşlar askerlik borçlanma formu ve dilekçesi hakkındaki detayları da merak etmektedirler.

Askerlik Borçlanması Nasıl Yapılır?

✔️ EYT için askerlik ve doğum borçlanması yapacaklar için e-Devlet üzerinden bazı işlemlerin yerine getirilmesi gerekmektedir.

✔️ İlk iş olarak e- Devlet üzerinden sisteme giriş yapılır. Arama çubuğuna "borçlanma" yazarak arama yapılır.

✔️ Kişinin borçlanabileceği hizmet türleri görüntülenir. Borçlanma yapılacak sekme seçilir.

✔️ Buna örnek vermek gerekirse, askerlik borçlanması yapmak isteyen bir kişi "4A ya da 4B Askerlik Borçlanması Başvurusu" uygulaması üzerinden açılan ekrandan "yeni başvuru" sekmesini tıklar.

✔️ Sistem tarafından son sigortalılık statüsü ve askerlik durum bilgisi sorgulaması yapıldıktan sonra başvuru işlemine devam edilir.

✔️ Kişi borçlanma tutarı beyan etmez, borçlanma tutarının hesabında dikkate alınacak kazancı belirler. Bir günlük borç tutarı kişinin beyan ettiği günlük kazancın yüzde 32’sidir.

✔️ Askerlik borçlanması yapılmak istenen tarih aralığı seçilir. Son olarak tabligat için adres bilgisi görüntülenir. Kişi otomatik olarak gelen mernis adres bilgileri ile devam edebileceği gibi ayrıca bir adres bilgisi de beyan edebilir.

✔️ Başvurusunu tamamlanan kişiye başvurusunun hangi üniteye yönlendirildiği bilgisi verilir. Borçlanma başvurusu tamamlandıktan sonra başvuru ile ilgili üniteye yönlendirilir.

✔️ Tahakkuk eden borç tutarı, kişinin belirlediği adrese gönderilmek üzere iadeli taahhütlü olarak postaya verilir. Kişi tebliğ edilen borcu, borcun tebliğ edildiği tarihten bir ay içinde kurumun anlaşmalı olduğu bankalardan birine ödemelidir.

✔️ Borcun tamamının yasal süresi içerisinde ödenmemesi halinde, ödenen miktara karşılık gelen süre sigortalılık süresi olarak değerlendirilir.

✔️ Belirtilen süre içerisinde tebliğ edilen borcu ödemeyenler ile borcun sadece bir kısmını ödeyenlerin kalan borçları kalan süreler için yeniden başvuru yapmaları gerekir.

✔️ Kişi evrak takip sistemi üzerinden başvurusunun durumunu takip edebilir.

Sevindiren haber geldi! Yılbaşında affediliyor Fenerbahçe son dakika transferi: Yeni gündem Sırp golcü Mitrovic Beşiktaş - Eczacıbaşı maçı ne zaman ve hangi kanalda? Canlı izle
Sonraki Haber