SGK prim sorgulama nasıl yapılır?

SGK prim hesaplamasını doğru yapmak emeklilik için önemli bir husustur. Yanlış hesaplanan prim ödeme süresi emekli olmanız için gereken prim eksik ödenmesine yol açabilir. Eksik ödenen prim emekli olmanıza engel olur. Emeklilik için büyük önem taşıyan SGK prim sorgulaması nasıl yapılır? Emeklilik için kaç gün gerekli? Gibi soruların cevabı haberimizde.

SGK prim sorugulaması nasıl yapılır? sorgulaması internet ortamının popüler konuları arasına girdi. Emekli olmak için prim doldurması gerkenler ne kadar primlerinin kaldığını merak ediyor. Peki SGK prim sorgulaması nasıl yapılır? İşte cevabı...


Emeklilik için kaç gün gerekli? Vatandaşların internet üzerinden en çok aradıkları sorulardan birisi de 'Ne zaman emekli olurum?'. Emeklilik prim gününüzü öğrenmek için SGK prim hesaplaması yapmalısınız. Çalışan kadın ya da erkek işçilerin emekli olabilmesi için belirli bir süre prim ödemesi gerekmektedir. SGK prim ödemeleri 4A, 4B ve 4C'ye göre farklılık gösterir. SGK prim sorgulama nasıl yapılır? Emekli olmak için kaç gün gereklidir? SGK prim sorgulaması ile ilgili merak edilenler için haberimize bakabilirsiniz.

SGK PRİM SORGULAMA
E Devlet üzerinden hizmet dökümünüzü görüntüleyerek detaylı ya da toplam ödenmiş prim durumunuzu öğrenebilirsiniz. TC. kimlik numaranız ve şifreniz ile girdiğiniz E Devlet Kapısı'nda hizmet dökümü sayfasını bulmalısınız. 4A hizmet dökümü sayfasını bulup tıkladığınızda başlangıç tarihinden günümüze kadar olan sigortalılık sürenizi görürsünüz.

"NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?" SORGULAMASI

Emeklilik için ne kadar prim ödemeniz kaldığını SGK'nın resmi sayfası E-SGK'dan sorgulayabilirsiniz. Bu sayfada 4A, 4B, 4C ayrımı yaparak en doğru sonuca ulaşırsınız.

Ayrıca yine SGK'nın sayfası olan https://uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ bağlantı adresine tıklayıp, açılan sayfaya kişisel bilgilerinizi, işe başlama tarihinizi, SSK prim ödeme gün sayınızı, diğer sandıklara ait gün sayınızı, biliyorsanız 600 günü doldurduğunuz tarihi yazarak sorgulama yapabilirsiniz.

SGK PRİM HESAPLAMASI İÇİN TIKLAYINIZ

SGK HİZMET DÖKÜMÜNÜ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

EMEKLİ OLMAK İÇİN KAÇ GÜN GEREKLİ?

3600 gün ya da 5400 gün üzerinden emekli olabilirsiniz. Ancak unutmayın ki yaş şartını da yerine getiriyor olamanız gerekmekte. Yaş şartı da kadın ve erkeğe göre farklılık gösterir. Bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu'na giderek prim sürenizi, kaç yıl üzerinden emekli olabileceğinizi ve ne kadar zaman daha prim ödemeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

SSK Sorgulamaları Nelerdir?

4A, 4B ve 4C olarak üç grupta ele alınan sigorta sahipleri, E-Devlet üzerinden sigorta türüne göre istediği sorgulamayı yapabilmektedir. E-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetten E-Devlet üyeliği olan herkes yararlanabilmektedir.

SSK Sigorta Sorgulama hakkında bilgiler

SSK sigorta sorgulama işlemi hem E-Devlet üzerinden hem de E-SGM üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet üzerinden yapacağınız işlemler için E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi PTT şubelerinden 2 TL ücret karşılığında alabilirsiniz.

E-Devlet üzerinden; E-devlet üzerinden sigorta sorgulama işlemi için ilk olarak yazının sonunda verdiğimiz ilgili linke tıklayınız. Açılan sayfada sizden kimlik doğrulama işlemi yapmanız istenecektir. Kimlik doğrulama işleminizi TC kimlik numaranız ve şifreniz ile yaptıktan sonra sorgula butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-SGM üzerinden; Bu sistemde sizden şifre yerine TC kimlik numaranız, cilt numaranı, doğum iliniz gibi kimlik bilgileriniz istenecektir. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfadan SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tüm bu işlemleri gerçekleştirebilmeniz için bir e-Devlet şifrenizin bulunması gerekmektedir. e-Devlet şifreniz bulunmuyor ise bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu ( SGK ) çalışanların her türlü hizmet ve bilgi sorgulamalarının online olarak gerçekleştirmelerini sağlayan bir sistem oluşturmuştur. Bilindiği üzere tüm Sosyal Güvenlik Kurumları tek çatı altında birleştirilerek SGK adını almıştır. İşçi, memur ve diğer pozisyonlarda çalışan her türlü meslek icraatçısı da çalışan olarak değerlendirilmektedir. Özel sektör veya kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan vatandaşlarımız SGK tarafından sunulan her türlü hizmetten etkin bir biçimde yararlanabilmektedir. Bu anlamda Türkiye gov tr üzerinden sunulan ve tüm çalışanların rutin olarak gerçekleştirdikleri sorgulamalar ile çalışanların sorgulama yapmalarına imkan sunulmaktadır.

Bu sorgulama içerikleri arasında ne zaman emekli olurum , sgk hizmet dükümü bilgisi, bağkur borç sorgulaması, işe giriş bildirgesi, provizyon sorgulama gibi birçok sorgulama hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetlerin asıl amacı internet üzerinden kolaylıkla bilgi alabilmektir. Özel sektörde faaliyet gösteren herhangi bir kurumda çalışan vatandaşlarımız SGK prim sorgulama ve prim gün sayısını öğrenme gibi işlemlerini sürekli kontrol ederler. Burada asıl amaç primlerin düzenli bir biçimde yatırılıp yatırılmadığını öğrenmektir. Bunun yanında emeklilik sorgulama işlemleri de toplam prim gün sayısını öğrenme , emeklilik yaşı öğrenme ve ne kadar prim yatarsa emekli olabilirim sorularına cevap arama için yapılan sorgulamalardır.

Dijital ortam üzerinden SGK sorgulama işlemlerinizi dilerseniz e-Devlet sistemi üzerinden de güvenli şekilde yapabilirsiniz. Ancak e-Devlet sisteminde diğer tüm işlemlerde olduğu gibi bu sigorta sorgulama işleminde de sisteme giriş yapılması gerekiyor ki bu sistemde güvenlik önlemleri farklı giriş yöntemleri ile sağlanıyor. Yani sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu'nun e-Devlet sistemi üzerinde yer alan bu hizmetinden yararlanabilmeleri için öncelikli olarak ' e-Devlet şifresi ile giriş', 'mobil imza ile giriş', 'elektronik imza ile giriş' veya 'T.C. kimlik kartı ile giriş' giriş yöntemlerinden birisini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekiyor.

İsrail'den Husilerin liderine 'Haniye, Sinvar ve Nasrallah' tehdidi! ABD'den Çin'e bir ilginç soruşturma: Bu kez neden iletkenler! Ankara Valiliği "Ezan okutulmadı" iddiası üzerine tahkikat başlattı
Sonraki Haber