'Siber vatana sahip çıkacağız'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Resim Heykel Müzesi Restorasyon Sonrası Açılış Programında konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Son günlerde yaşananlar dijital faşizm cüretkarlığının nerelere varabileceğini göstermiştir, siber vatana sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resim Heykel Müzesi açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, burada son günlerde WhatsApp ve Facebook'un dayattığı sözleşme ile gündeme gelen 'Dijital faşizm'e değindi. Erdoğan, "Yeni dönemde karada ve havada yürüttüğümüz vatan savunmasını, dijital dünyada siber vatanı kapsayacak biçimde genişleteceğiz." ifadelerini kullandı.

"Ahlat da bizimdir, Göbeklitepe de bizimdir, Söğüt de bizimdir,  Ankara da bizimdir, İstanbul da bizimdir.Biz  hepsine sahip çıkacağız. Layık olmanın yolu ise daha iyisini, daha görkemlisini daha estetiğini yapmaktan geçiyor." diye konuşan Erdoğan, "Mimarımızın, yazarımızın, ressamımızın, tiyatrocumuzun başarısına göre dünyada yer edinebilir, ses getirebiliriz. İktidarlarımız döneminde en çok hayıflandığım konulardan birinin kültür alanında olduğunu söylüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti;

Bağımsız Kenya devletinin ilk başkanı Kenyatta şöyle diyor; "Misyonerler Afrika'ya geldiğinde, bizim topraklarımız, onların İncil'i vardı. Dua etmek için gözlerimizi kapatıp açtığımızda bizim elimizde İncil, onların elinde topraklarımız vardı."

Türkiye, maruz kaldığı fiziki saldırıların daha beterini medeniyetine yönelik olarak yaşamıştır. İçeriden ve dışarıdan bu derece uğraşılmış bir başka millet var mıdır bilmiyorum. Mayası sağlam bir millet olduğumuz için her şeye rağmen ayakta kalmayı başardık.

"DİJİTAL FAŞİZM DEDİĞİMİZDE BİRİLERİ RAHATSIZ OLMUŞTU"

Önümüzde yeni bir dönem başlıyor. Bu devrin adı dijital çağdır. Dijital çağın ham maddesi veri. Veriyi elinde tutanlar demokrasiyi de, hak ve özgürlüğü de hiçe sayarak dijital diktatörlüklerini kurabiliyorlar. Biz dayatmaları dijital faşizm olarak tanımladığımızda birileri rahatsız olmuştu. Yeni dönemde karada ve havada yürüttüğümüz vatan savunmasını, dijital dünyada siber vatanı içine alacak şekilde genişleteceğiz.

Küresel düzendeki değişimde ülkemizi hak ettiği yere getirmek için bu meseleyi çözmemiz gerekiyor. Sanatın, kültürün gelişmesi bir iklim meselesidir. Kültür ve sanatta etkileşim elbette olacaktır ama biz uzunca bir dönem tek taraflı dayatmaya maruz kaldık. Sadece taklit ederek özgün eserler ortaya konamayacağı gerçeği nihayet kabul edilmeye başlandı.

Kim Milyoner Olmak İster 200 bin liralık Tosun Paşa sorusu Efsane "Çok özledim" dedi Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan yenidoğan çetesi ile ilgili açıklama
Sonraki Haber