Sigara bırakma yöntemleri neler? İşte bırakmak için ipuçları!
Sigara içmenin sağlığa birçok olumsuz etkisi var. Ancak sigaranın tehlikelerini bilmek, bırakmayı kolaylaştırmıyor. Sigara içen birçok insan için sigara içmek günlük rutinlerinin büyük bir parçası. Yemekten sonra, ilk uyandığınızda veya işe giderken sigara içmenin yerine başka bir şey koymak oldukça zor olabilir. Peki, Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için neler yapmalı ? İşte “Sigarayı nasıl bırakırım?” diyenlere kullanıcılardan ipucu!
Sigara içmek sağlık açısından pek çok riski beraberinde getiriyor. Sigara başta kalp hastalığı , felç ve kanser riskini artırırken, korkunç derecede bağımlılık yapıyor. Çoğu zaman kırılması zor bir alışkanlık haline gelebiliyor. Sigara içenlerin çoğu zaten sigaranın sağlık risklerini biliyor. Bunu bilmelerine rağmen bu bağımlılıktan kurtulmak için de pek çok kişi adım atmak yerine çözümsüz olduğunu düşünüp içmeye devam ediyor. Sigara içenler, alışkanlıklarının sevdiklerine verdiği duygusal ve fiziksel zararın farkında değiller. Eğer sigarayı bırakmayı düşünüyor bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız sigara bırakma yöntemlerini sizin için derledik. Peki, Sigara bırakma yöntemleri neler? Sigarayı bırakmak için neler yapmalı? Sigarayı bırakmak için ipuçları!
KULLANCILARDAN BIRAKMA YÖNTEMLERİ:
1- Düzenli olarak içilen sigara markası bırakılır. tercihen daha kalitesiz bir sigaraya başlanır. Amacı; tiksinme sürecini çabuklaştırmak.
2- Sigarayı ayna karşısında içmek. Amacı; sigara içerken ne kadar kötü göründüğünü farketmek.
3- Bir adet kumbara alınır. amacı; para biriktirmek, sadece bozuk paralar atılır. Can her sigara çektiğinde paralar sayılır.
4- Paketin son sigarası evin gizli bir köşesine hatıra olarak saklanır. Amacı pes ettiğinde gidip bir paket sigara almaktansa evde deli danalar gibi saklanan sigarayı aramak arama sürecinde aklını başına toplamak.
5- Elde sürekli bir şişe su (33l.likler çok uygundur) bulundurulur kısa aralıklarla küçük yudumlar halinde suya başlanır ( her yudumdan sonra bir ohh çekip keyif alıyormuş gibi yaparak pekiştirilebilir). Amacı; el ve dudak bağımlılığını ortadan kaldırmak.
6- Önününe gelen herkese sigarayı bıraktığını söylemek. içenlere çemkirmek. Amacı henüz bırakılmamış olsa bile yiğitliğe bok sürdürmemek için kimsenin yanında içilememesi.
7- Savaşçı ruhunu ön plana çıkarmak. O beni bırakmadan ben onu bırakacağım diyerek kinlenmek ve yenmek.
8- Sigarayı ters tutun, küllüğe ters koyun: refleks haline getirdiğiniz sigara içme olayını daha dikkatli yapmanızı sağlıycaktır. her daim sigara içtiğinizin farkında olacaksınız. olmassanız parmak araları su toplamış, dudaklarıda börek gibi şişmiş bi tiryaki olarak hayata devam edersiniz.
9- Her sigara içtiğinizde bitiminden sonra bir sigara daha yakıp onun yanışını izleyin hiç içmeyin.