Sigarayı bıraktıktan sonra vücuttaki değişiklikler neler?

Dünyada birçok kişinin bağımlısı olduğu sigaranın bu yönünü görünce fikriniz değişebilir. Sigarayı bıraktıktan sonra vücudunuzdaki değişikliklere inanamayacaksınız. İşte, Sigarayı bıraktıktan sonra vücuttaki değişiklikler neler?

Sigarayı bıraktıktan sonra vücuttaki değişiklikler kendini kısa süre içinde göstermeye başlayacaktır. Kısa süre içinde büyük ölçüde değişikliklerin gözlendiği bilinmektedir. Sigarayı bıraktıktan sonra vücuttaki değişiklikleri sizler için araştırdık. İşte, Sigarayı bıraktıktan sonra vücuttaki değişiklikler…

Sigarayı bıraktıktan sonra vücuttaki değişiklikler neler?

-20 dakika sonra, kan basıncı ve nabız normale döner, el ve ayak dolaşımı düzelmeye başlar.

-8 saat sonra, kan oksijen düzeyi normale döner, kalp krizi geçirme riski azalmaya başlar.

-24 saat sonra, vücut karbonmonoksitten arınma başlar.

-48 saat sonra, kandaki nikotin düzeyi azalır, tat ve koku duyusu artar, peptik ülserli hastaların tedaviye verdikleri cevap artmaya başlar.

-72 saat sonra, hava yollarının gevşemesi sonucu nefes alıp verme rahatlar, solunum yolları fonksiyon görmeye başladığı için sekresyon miktarı artar, hava yolları kendi kendini temizlemeye çalışmaya başlar. Vücuttaki enerji düzeyi artar.

-2-12 hafta sonra, tüm vücuttaki dolaşım düzelir, solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanma riski azalır, yürürken yorulma ve tıkanma durumları daha az görülmeye başlar. Cilt, yediğimiz gıdalarla beslenir, göz çevrenizdeki cilt düzelecek, gözleriniz daha parlak ve canlı görünmeye başlayacak.

-3-9 ay sonra, öksürük, kısa aralıklarla nefes alıp verme ve wheezing yani hırıltılı ya da ıslık sesli soluk alıp verme gibi solunum yolu problemleri düzelecek, akciğer fonksiyonları yüzde 5-10 oranında artacaktır.

-12 ay sonra, koroner kalp hastalığı riski yarı yarıya azalmış olur.

-12-36 ay sonra, mesane kanseri riski yüzde 50 azalmaya başlar.

-10-15 yıl sonra, kalp krizi geçirme riski hiç içmeyenlerle aynı seviyeye iner, akciğer kanseri riski sigara içenlere göre yüzde 50 azalmış olur.

-5 yıl sonra, kalp krizi geçirme riski, yemek borusu ve ağız boşluğu kanserleri riski yüzde 50 azalır.

Sigaranın Zararları

Sigaranın zararları vüdumuzda birçok geri dönülemeyen zarar bırakmaktadır. Sigaranın zararları akciğer kanseri dışında aşağıda sıralanan farklı kanser türlerine yakalanma riskini de artırmaktadır. Sigaranın zararlarını sizler için derinlemesine araştırdık. 

-Bronşiyal kanser

-Gırtlak kanseri

-Burun ve yutak kanseri

-Yemek borusu kanseri

-Karaciğer kanseri

-Pankreas kanseri

-Böbrek kanseri

-Lösemi

ve daha birçok zararı ile sigara hayatlarımızı tehdit etmektedir. Sadece kendinizi değil çevrenizdeki sevdiğiniz insanlarıda etkilediğini unutmayın.

İsrail'den Husilerin liderine 'Haniye, Sinvar ve Nasrallah' tehdidi! ABD'den Çin'e bir ilginç soruşturma: Bu kez neden iletkenler! Ankara Valiliği "Ezan okutulmadı" iddiası üzerine tahkikat başlattı
Sonraki Haber