Simge Barankoğlu tutuklandı mı?

Simge Barankoğlu tutuklandı mı? "Örümcek! Korktun mu?” Yılan! Korktun mu?" videolarıyla fenomen olan hatta geçtiğimiz yıl Beyaz Show'a bile katılan sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu hakkında çıkan haberlerin ardından internette sıkça aranmaya başladı. Merak edilen noktalardan biri olan Simge Barankoğlu tutuklandı mı sorusunu sizler için araştırdık. Örümcek korktun mu diyen kız kimdir? Simge Barankoğlu tutuklandı mı? Detaylar haberimizde...

Simge Barankoğlu tutuklandı mı? Geçtiğimiz yıl sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile büyük bir sükse yakalayan ve milyonlarca takipçi kazanarak tanınan bir isim haline gelen Simge Barakoğlu "Örümcek! Korktun mu?” Yılan! Korktun mu?" videolarıyla biliniyor. Vatandaşların merak ettiği nokta ise Simge Barankoğlu tutuklandı mı? Haberimizde bu konu hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz. Simge Barankoğlu kimdir? Örümcek korktun mu tutuklandı mı? Detaylar haberimizde...

SİMGE BARANKOĞLU TUTUKLANDI MI?

“Örümcek! Korktun mu?” Yılan! Korktun mu?" videolarıyla fenomen olan hatta geçtiğimiz yıl Beyaz Show'a bile katılan sosyal medya fenomeni Simge Barankoğlu tutuklandı mı? Neden tutuklandı? Ne yaptı? Simge Barankoğlu kimdir? İşte cevabı...

SİMGE BARANKOĞLU NEDEN TUTUKLANDI?

Sosyal medya fenomeni olan hatta geçtiğimiz yıl Beyaz Show'a bile katılan Simge Barankoğlu, satışı yasak olan elektronik sigaraların reklamını yaptığı için gözaltına alındı.

ÖRÜMCEK KORKTUN MU?

SİMGE BARANKOĞLU KİMDİR?

İnstagram fenomeni olan Simge Barankoğlu hakkında merak edilen birçok bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.

Tutuklandı mı, kimdir, nereli, burcu, boyu, kilosu, yaşı, saç rengi, göz rengi, sosyal medya hesapları ve ilişkisi var mı? gibi bir çok sorunun yanıtını yazımızda verdik.

TEMEL BİLGİLER

Adı Soyadı: Simge Barankoğlu

Memleket: İzmir (İzmir’de yaşıyor)

Yaş: Doğum tarihi ve yaşı bilinmese de tahminen 23 yaşlarında

Meslek: İnstagrammer

Göz rengi: Siyah

Saç Rengi: Siyah

İlişki Durumu: İlişkisi var

Facebook: sbarankoglu1

İnstagram: sbarankoglu1

Twitter: sbarankoglu1

Snapchat: sbarankoglu1

DİĞER BİLGİLER

Sevgilisinin Adı Soyadı: ***

Baba Adı: ***

Ana Adı: ***

Kaç Kardeş: ***

Kilosu: 53

Boyu: 173

Eğitim durumu: Lisans

Okumuş olduğu bölüm: ***

Okul: Adnan Menderes Üniversitesi

En sevdiği renk: ***

Kendisi korktun mu ??? lafı ile fenomen olmuştur.

1 ay içerisinde, 400 bini aşkın kişi tarafından İnstagram hesabı takip edilmiştir.

Kedileri çok sever.

Simge Barankoğlu Örümcek Korktun mu? Yılan Korktun mu? videosu ile bir anda hafızalara kazınan ünlü fenomenler arasına dahil olmuştur. Kimdir? aslen nereli? kaç yaşında? boyu, kilosu ve kısaca hayatı hakkında merak edilen soruların cevaplar.

İnstagram ve Youtube fenomeni olarak son günlerde Yılan korktun mu?, örümcek korktun mu? cümleleri ile 15 saniyelik video sonucunda internet dünyasının dikkatini üzerine çekmeyi başarmıştır. Halil Söyletmez ilede video çeken Simge Barankoğlu yaşantısını İzmir‘de sürdürmektedir.

İnstagram hesabında 2018 yılı itibariyle 642 Bin civarında takipçi mevcuttur. Maalesef doğum tarihi ve yaşı tam olarak bilinmemektedir. Boyu 1.69 cm, kilosu ise 55’tir.

Adnan Menderes Üniversitesi mezunu Simge Barankoğlu aslen İzmir Ödemiş‘lidir. Ares isminde Pitbull cinsi bir köpeği vardır.

En son videolarında ise farklı bir akım ile youtube üzerinden paylaşımlar yapmakta, ayrıca makyaj ürünü, elektronik sigara, zayıflatıcı ürün tanıtımları ile reklam dünyasına adım atmış gibi görünüyor.

Beyaz Show programına da konuk olmuş ve o ünlü korktun mu? repliğini programda tekrarlamıştır.

YouTube, bir video barındırma web sitesidir. Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'deki San Bruno, Kaliforniya şehrindedir. 15 Şubat 2005'te 3 eski PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. Kasım 2006'da Google tarafından 1.65 milyar dolara satın alınmıştır. Günümüzde Google'ın yan kuruluşlarından biri olarak faaliyetine devam etmektedir. Site, kullanıcılarına video yükleme, izleme ve paylaşma imkanı sunmaktadır. Medya şirketleri ve kullanıcı üretimi videoların gösterimi için WebM, H.264 ve Adobe Flash Video teknolojilerini kullanır. Genel olarak; Video klipler, televizyon klipleri, müzik videoları, video bloglar, kısa özgün videolar ve eğitim videoları gibi içerikler yayınlanmaktadır.

Youtube üzerindeki içerikler genelde bireyler tarafından yüklenir. Fakat CBS, BBC, Vevo, Hulu gibi şirketler ve diğer organizasyonlar da Youtube ortaklık programı ile içeriklerinin bir kısmını yayınlamaktadır.[4] Site içi üyelik almayan kullanıcılar videoları izleyebilir. Onaylı üyeler ise kendi yayın kanallarına video yükleyebilir. Saldırganlık potansiyeli olan içerikler sadece 18 yaşından büyük olduğunu onaylayan üyeler tarafından izlenebilir.

Şirket geçmişi
YouTube, önceleri PayPal'da çalışanı olan Steve Chen, Chad Hurley ve Jawed Karim tarafından kurulmuştur Hurley Indiana University of Pennsylvania üniversitesinde tasarım, Chen ve Karim ise University of Illinois at Urbana Champaign üniversitesinde bilgisayar bilimi bölümünden mezun olmuştu.

Medyada sıkça tekrarlanan bir hikâyeye göre, Hurley ve Chen 2005 yılının ilk aylarında YouTube sitesini kurma fikrini geliştirdi. Buna neden olan Chen'in San Francisco'daki apartmanında yapılan bir akşam yemeği partisi esnasında onların video paylaşımında yaşadıkları sorunlardı. Karim partiye katılmadı. Ve olayların böyle vuku bulduğunu reddetti. Ama Chen Youtube fikrinin bir akşam yemeği partisi esnasında bulunduğunu onayladı.

Karim, Youtube fikrinin ilk kez 2004'teki Super Bowl XXXVIII esnasında Janet Jackson'ın göğüs frikiği kazası ve 2004 Hint Okyanusu depremi ve tsunamisinin ardından ortaya çıktığını söyledi. Karim, bu tarz olayların online videolarını bulmanın zorluğunu yaşıyordu. Bu da bir video paylaşım sitesi fikrine önderlik etti. Hurley ve Chen, YouTube fikrinin ortaya çıkış esasının bir çevrim içi arkadaşlık servisinin video versiyonunu kurma fikri olduğu belirttiler. Ve Hot or Not isimli siteden ilham aldıklarını söylediler.

YouTube ilk başlarda girişimçi finansmanı ile başlayan bir teknolojiydi. 11.5 milyon dolarlık ilk yatırımını Kasım 2005 ve Nisan 2006 arasında Sequoia Capital şirketi tarafından aldı. YouTube'un ilk yıllardaki yönetim merkezi San Mateo şehrindeki bir pizzacı ve Japon restorantının yukarısındaydı. 14 Şubat 2005 tarihinde www.youtube.com ismindeki Alan adı aktif hale geldi. Ve sonraki aylarda internet sitesi geliştirildi.

İlk YouTube videosu sitenin ortak kurucularından Jawed Karim'in San Diego Hayvanat Bahçesi'nde çekip paylaştığı Me at the zoo isimli içerikti. Video 23 Nisan 2005'te site üzerinden paylaşıldı ve günümüzde halen izlenebilir durumdadır.

2005 Mayıs'ta YouTube beta sürümünü yayınladı. Altı ay sonra Kasım ayında ise site resmi olarak yayına geçti. Site hızlı bir şekilde büyüdü. 2006 Temmuz'da şirket, her gün 65.000'ten fazla yeni video yüklendiğini ve 100 milyondan fazla video izlendiğini duyurdu. Pazar araştırmacısı comScore'dan yayınlanan 2010 Mayıs'taki verileri göre, YouTube ABD'de online video tedarik eden siteler arasında %43'lük bir pay alarak piyasasını domine etti ve toplamda 14 milyardan fazla video izlenme istatiğine ulaştı.

2006 Ekim'de Google şirketi YouTube'u 1.65 milyar dolara hisseleri arasına kazandırdığını duyurdu. Anlaşma 13 Kasım 2006'da sonuçlandırıldı.

2015'in Şubat ayında YouTube siteyi ziyaret eden çocuklar için yeni bir uygulama piyasaya sürdü. YouTube Kids isimli bu uygulama ailelere çocuklarının izleme sürelerini kısıtlama ve izlenen içeriği belirleme gibi özellikler sunuyor. Orijinal olarak 12 Kasım 2014'te ise YouTube Red Hizmeti başlatıldı ve yalnızca YouTube'da ve Google Play Müzik'e katılan etiketlerden müzik ve müzik videoları akışını sunarak hizmet sundu.

Çalışma sistemi
YouTube video formatı olarak Flash Video Formatı (*.flv) kullanmaktadır. Web sitesinde istenen video klipler Flash Video olarak izlenebilmekte veya bilgisayara *.flv formatında dosya olarak indirilebilmektedir. Video klipleri izlemek için Adobe Flash plug-ini bilgisayarda kurulu olmalıdır. Eklenen video klipler YouTube tarafından otomatik olarak 320x240 pixele küçültülerek Flash Video Format'a (.flv) dönüştürülmektedir. Mart 2008'de yüksek kalite olarak 480x360 piksel seçeneği eklenmiştir.Şu anda 720p , 1080p ve 4K mevcuttur. Şu anda ise son teknoloji olan 8K sistemi beta olarak kullanılmaya başlanmıştır.

AVI, MPEG veya Quicktime gibi video formatına sahip videolar kullanıcı tarafından YouTube'a en fazla 1 GB kapasitesinde yüklenebilmektedir.

YouTube platformunda kullanıcılar var olan video klipleri izleyebilmekte ayrıca istenildiğinde kendi video klibini YouTube'a ekleyebilmektedir.

Bu platformda yer alan kullanıcının geliştirdiği içerikler, kişisel amatör klipler, video klipler film, TV programları parçacıkları ve müzik videoları'ndan oluşmaktadır. Kullanıcılar tarafından YouTube'a günlük yaklaşık 65.000 adet yeni video klip eklenmekte ve 100 milyona yakın video klip izlenmektedir.

Kullanım koşullarına uymayan video klipler kullanıcıların bildirimleri ile YouTube yetkilileri tarafından incelenerek silinmektedir.

YouTube üyeleri izledikleri video klipleri değerlendirip not verebilmekte ve ayrıca izledikleri video klip hakkında yorum yazabilmektedir.

YouTube, videolara HTML 5 özelliğini ekleyerek Flash Player'a gerek duyulmuyor. Bu özellik sadece IE9, Firefox 4+, Chrome ve Opera güncel sürümünde mevcuttur. Not: IE9, Windows XP'yi desteklememektedir.

Kanal türleri
YouTube üyeleri'nin kanallarını daha uygun hale getirebilmesi için "kanal türleri" vardır.

YouTuber (YouTube'çu): Standart YouTube hesabıdır.
Director (Yönetmen): Deneyimli film yapımcıları için ayarlanmıştır. Bu hesaba sahip üyelerin yükledikleri video boyutunda avantaj getirilmiştir.
Musician (Müzisyen): Müzik eserleri bulunanlar içindir.
Comedian (Komedyen): Mizahi video yapımcıları içindir.
Guru (Uzman): İlgi alanına bağlı video yapanlar içindir.
Reporter (Bildirici): Uygunsuz videoları rapor edenler içindir.
Bildirici kanallar çoğunlukla mevcut olan haber kanallarından oluşup genel medya kanallarının sağladığı klipleri sunarlar. CNN, Fox, ve NBC bunlara birkaç örnek olarak sunulabilir. Bunların dışında siteden para kazanabilmek için "Partner Programı" mevcuttur. Mayıs 2007'de YouTube, tanınmış üyelerini YouTube Partnerliği'ne davet etmiş[22], sonradan üyelerin kullanımına açmıştır. Bu programa üye olabilmek videoların kendi eseri olması ve binlerce kez izlenmesi gerekmektedir. Program ABD, Kanada, Birleşik Krallık, Avustralya, Almanya, Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Brezilya'da yaşayan üyelere açıktır. İleride başka ülkelere olanak sağlanması düşünülmektedir.

Kullanım şartları
YouTube'un kullanım şartları gereği kullanıcılar telif hakkı izni alınmış videolar yükleyebilirler. Pornografi, şiddet, tehdit, reklam ve suç sayılan içerikler YouTube'a yüklenemez. Telif hakkını elinde bulunduran şirketler eklenen videoları sildirme hakkına sahiplerdir. Bu hak film ve müzik videolarında sık sık uygulanmaktadır. Bu engellemelerin çoğu YouTube'un Content İd adındaki otomatik telif hakkı algılayıcısı yapar.

Yasal sorunlar
Ana madde: Youtube erişiminin engellenmesi
Youtube video paylaşım sitesi, şu sıralar sitede yayınlanan ve telif hakkı ile korunan videolar nedeniyle yasal sorunlar yaşamaktadır. Yakın gelecekte yüklü tazminat davalarını kaybetme tehdidiyle karşı karşıyadır. Ancak birkaç firma ile yapılan anlaşmalar ile Youtube, bazı telif hakkı ile korunan videoları yayınlama hakkına sahip olmuştur.

Çin'de engellenmesi
Altın Kalkan Projesi gereği çeşitli zamanlarda Çin'de engellenmektedir. Tayvan YouTube'unun gelmesi ile birlikte Tayvan bayrağının ülkede sansürü 18 Eylül 2007'de engellemeye sebep vermiştir. Engelleme boyunca YouTube URL'leri Çin'in yerel arama motoru Baidu'ya yönlendirilmekteydi. Engelleme 31 Ekim'de kalkmıştır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası konuşuyor... Kemal Can Serveti Ne Kadar? Can Holding Şirketleri Nelerdir? Asıl soru bu: Türk medyasını kim yönetiyor?
Sonraki Haber