Sivas Gökmedrese’de neler oluyor? Aziz Vlas anıtında FETÖ parmağı

Ermeni Diasporası'nın "Sivas'a turist getirme" vaadiyle yapıldığı iddia edilen Aziz Vlas anıtının altında aslında "göz evliyası" yattığı ortaya çıktı. Cihat Yaycı'ya göre şehri ikiye bölen anıt, FETÖ'nün dinler arası diyalog işlerinin bir sonucu.

Sivas'ta Evliya Mezarı üzerine temsili Ermeni/Hristiyan Anıtı yapıldığı ortaya çıktı. Mavi Vatan'ın geliştiricisi olarak da tanından Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezinin kurucusu Cihat Yaycı, YouTube kanalında skandallar zincirini anlattı.

Ortodoks Hristiyanlık dininde önemli bir aziz olarak kabul edilen Aziz Vlas’ın, Sivas'ta Kaleardı Mahallesi'nde bulunan temsili mezarının inanç turizmine kazandırılması için çalışma başlatılmıştı. Yapımı tamamlanan anıt mezar şimdilik ziyaretlere açık değil.

"BÜYÜK ERMENİSTAN" PROJESİNİN BİR PARÇASI

Yaycı, Aziz Vlas olayının şöyle anlattı:

"Sivas'ın en önemli yerinde. Selçuklu'nun, Osmanlı'nın çok önemli bir merkezinde. Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı yerde, 2021 yılında bir kazı başlatılıyor. Ne aranıyor dersiniz? Ermeni olduğu iddia edilen bir azizin mezarı aranıyor. Ermeni Diasporası 'Sivas  Ermenilerin şehriydi' algısı oluşturmak için 'Sizi turistik bir yer haline getiririz. Turizm bakımından çekici hale gelirsiniz. Burada bir Hristiyan büyüğü yaşıyordu. Mezarı buradadır' iddiasıyla başlıyor.

Türk-İslam inancının merkezi olma özelliği unutturulacak ama Ortodoks Hristiyan inanç turizminin merkezi haline getirilecekmiş. 2021 yılında o zamanki belediye başkanı bir çalışma başlatmış. Nerede? Hemen Gökmedrese'nin dibinde. Halk arasında manevi bir yeri olan mezar yeri kazılmaya başlanıyor. Kabir kıbleye dönük. Buradan bir şey çıkmıyor.

GERÇEK MEZAR HIRVATİSTAN'DA

Aziz Vlas'ın asıl mezarı ise Hırvatistan'ın Dubrovnik şehrindedir. Bunlar büyük oyunlardır. Bulunacak bir kemik yok Sivas'ta. Burada-Türk İslam kimliğinin zayıflatılması amaçlanıyor. Evliya zatın mezarının üzerine bir önceki belediye 'Aziz Vlas temsili anıtı' yapıyor.

Aziz Vlas Sivaslıdır, mezarı bulamadık ama buralıdır. Anıta 5 tane şamdan konuyor. Oraya bir papaz geliyor. Nasıl böyle bir şey olabilir.

FETÖ PARMAĞI

Anıtlar Yüksek Kurulu bunu iki günde tarihi anıt olarak tescilliyor. Ermeni Aziz Vlas anısı hep FETÖ'nün dinler arası diyalog çalışmasının bir parçası. Türkiye'nin en hassas yerlerinden biri olan Sivas, FETÖ'cüler tarafından karıştırılmak isteniyor.

Yani deniliyor ki, Sivas'ta Hristiyanlar öldürüldü, 9 Mart onları anma günü.

Şimdiki Sivas Belediye Başkanı (Adem Uzun) bir tarihçi. Kendisi de şunu şöylüyor: Aziz Blas vardır ama Sivas'ta değildir. Ayrıca Ermeni de değildir. O anıt mezarın altında göz ve boğaz evliyasının mezarı vardır.

Turizm bakanlığından beklentimiz şudur: Olmayan mezarın üzerine temsili anıt yaparak Ermeni merkezi yapma rezaletinden vazgeçiniz."

Macron'dan dünyaya İsrail'e ambargo çağrısı: Silah sevkiyatı durmalı Silahlı çatışmada 4 kişi yaralandı Alper Gezeravcı'dan F-16 uçağı ile büyüleyen gösteri uçuşu!
Sonraki Haber