Söke Un halka arzı bugün başladı

Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin birincil halka arzının talep toplaması 4-5-6 Ocak 2023 tarihlerinde 3 (üç) iş günü boyunca yapılacak. İşte detaylar...

Şirket’in 309.000.000 TL olan çıkarılmış sermayesinin 386.500.000 TL’ye çıkarılması sebebiyle artırılacak 77.500.000 TL nominal değerli toplam 77.500.000 adet B grubu nama yazılı pay halka arz ediliyor.

Toplam 77.500.000 TL nominal değerli payların halka arz edilmesiyle Şirket’in halka açıklık oranı halka arz sonrası çıkarılmış sermayeye oranı %20,05 olacaktır.

Fiyat istikrarını sağlayıcı işlemlerin gerçekleştirilmesi en fazla 30 gün süre ile yapılacaktır.
Bir payın nominal değeri 1 TL olup pay satış fiyatı 7,50 TL olarak belirlenmiştir.
Halka arz edilecek toplam 77.500.000 TL nominal değerli payların;

50.375.000 TL nominal değerdeki %65 oranındaki kısmı Yurt İçi Bireysel Yatırımcılara,
23.250.000 TL nominal değerdeki %30 oranındaki kısmı Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılara,
3.875.000 TL nominal değerdeki %5 oranındaki kısmı Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılara
gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmiştir.

Talep Toplamaya İlişkin Bilgiler

Şirket paylarının halka arzı QNB Finans Yatırım liderliğinde oluşturulacak konsorsiyum tarafından II-5.2 sayılı Sermaye Piyasası Araçlarının Satışı Tebliği’nde tanımlanan “Sabit Fiyat ile Talep Toplama” ve “En İyi Gayret Aracılığı” yöntemi ile gerçekleştiriliyor.
Şirket paylarının halka arzında talepte bulunacak yatırımcılar, Yurt İçi Bireysel Yatırımcı, Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı ve Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar’dır. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ve Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar sadece konsorsiyum lideri aracılığıyla başvuruda bulunabileceklerdir.

Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler A.Ş. üzerinden girilen talepler için blokaja konu edilebilecek varlıklar:Para Piyasası Fonu (Sadece Yapı Kredi Portföy Para Piyasası Fonu), Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu (Sadece Yapı Kredi Portföy Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu), TL DİBS, Eurobond (T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ihraç ettiği), Özel Sektör Borçlanma Aracı (ÖSBA) (sadece ihracına kendi aracılık ettiği ve Borsa İstanbul’da işlem görenleri kabul edebilir), Pay (BİST 30’da yer alan paylar), Hisse Senedi Fonu, Borçlanma Araçları Fonu, Özel Sektör Borçlanma Araçları Fonu, Değişken Fon, Döviz Blokesi (ABD Doları, Avro, Sterlin).

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. üzerinden girilen talepler için blokaja konu edilebilecek varlıklar:Para Piyasası Fonu (Sadece Yapı Kredi Portföy Para Piyasası Fonu), Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu (Sadece Yapı Kredi Portföy Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu), TL DİBS, Özel Sektör Borçlanma Aracı (ÖSBA) (yalnızca Yapı ve Kredi Bankası A.Ş. bonoları), Döviz Blokesi (ABD Doları, Avro, Sterlin), TL Vadeli Mevduat, Döviz Vadeli Mevduat (ABD Doları, Avro, Sterlin).

Bilgi eksikliği nedeniyle iptal edilen kayıtlar talep listelerinden çıkarıldıktan ve talepler her bir tahsis grubu bazında ayrıldıktan sonra her bir tahsisat grubuna dağıtım, aşağıda belirtilen şekilde kendi içinde ayrı ayrı yapılacaktır:

Yurt İçi Bireysel Yatırımcılar: Oransal Dağıtım Yöntemine göre yapılacaktır.
Oransal dağıtımda; ilk aşamada (yetmesi kaydıyla) her bir yatırımcıya birer adetlik pay verilecektir. Daha sonra kalan tahsisat miktarının, kalan talep miktarına bölünmesiyle "arzın talebi karşılama oranı" bulunacaktır. Bulunan arzın talebi karşılama oranı her bir yatırımcıya ilişkin birer pay dağıtıldıktan sonra kalan talep adedi ile çarpılacak ve paylar dağıtılacaktır.
Dağıtım hesaplarında küsurat ortaya çıkması durumunda, dağıtılamayan paylar, pay talebi tamamen karşılanmayan yatırımcılar arasında Konsorsiyum Lideri ve Şirket'in uygun gördüğü şekilde dağıtılacaktır.

Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar tahsisat grubuna dağıtım, aşağıda belirtilen şekilde kendi içinde yapılacaktır:

Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar: Her bir Yurt İçi Kurumsal Yatırımcıya verilecek pay miktarına Konsorsiyum Lideri'nin önerileri dikkate alınarak Şirket tarafından karar verilecektir.

Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar talep formunda talep ettikleri pay adedini belirteceklerdir. Talep miktarının 1 (bir) adet ve katları seklinde olması şarttır. Her bir Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı için talep edilebilecek azami pay miktarı, halka arz edilen toplam pay miktarı ile sınırlıdır. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar istedikleri takdirde talep formunda almak istedikleri miktara ilişkin alt sınır belirleyebilirler. En az talep miktarı 1 adet olacaktır. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar pay bedelini nakden veya hesaben ödeyeceklerdir. Yurt İçi Kurumsal Yatırımcılar ödenmeme riskinin üstlenilmesi kaydıyla, sermaye piyasası aracı bedellerini talep toplama süresinin bitimini takiben ödeyebilirler.

Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar tahsisat grubuna dağıtım, aşağıda belirtilen şekilde kendi içinde yapılacaktır:

Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar: Her bir Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcıya verilecek pay miktarına Konsorsiyum Lideri'nin önerileri dikkate alınarak Şirket tarafından karar verilecektir.

Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar talep formunda talep ettikleri pay adedini belirteceklerdir. Talep miktarının 1 (bir) adet ve katları şeklinde olması şarttır. Her bir Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcı için talep edilebilecek azami pay miktarı, halka arz edilen toplam pay miktarı ile sınırlıdır. Yatırımcılar istedikleri takdirde talep formunda almak istedikleri miktara ilişkin alt sınır belirleyebilirler. En az talep miktarı 1 adet olacaktır. Yurt Dışı Kurumsal yatırımcılar pay bedelini nakden veya hesaben ödeyeceklerdir. Yurt Dışı Kurumsal Yatırımcılar ödenmeme riskinin üstlenilmesi kaydıyla, sermaye piyasası aracı bedellerini talep toplama süresinin bitimini takiben ödeyebilirler.

Tüm yatırımcı gruplarına dağıtım yapılırken, dağıtım sonucu ortaya çıkan miktarlar alt sınır koyan yatırımcılar açısından gözden geçirilecek, ortaya çıkan miktarın bu alt sınırın altında kalması hâlinde yatırımcı isteğine uygun olarak listeden çıkarılacak ve bu miktarlar tekrar dağıtıma tabi tutulacaktır.

Konsorsiyum Lideri, talep toplama süresinin bitimini izleyen en geç 2 (iki) iş günü içerisinde dağıtım listelerini, her bir tahsis grubu için ayrı ayrı kesinleştirerek Şirket’e verecektir. Şirket, dağıtım listelerini en geç kendisine teslim edilen 2 (iki) iş günü içerisinde onaylayacak ve onayı Konsorsiyum Lideri’ne bildirecektir.

Gokalaf Kimdir? Göktuğ Alaf Boyu, Kilosu? Göktuğ Alaf Sevgilisi Kim? Galatasaray fırsat transferi için pusuda bekleyecek YouTube Tolunay Ören Kimdir? Evli Mi? Tolunay Ören Instagram
Sonraki Haber