24 Haziran Bursa oy oranları! | 2018 seçim sonuçları!

Bursa 24 Haziran 2018 seçim sonuçları Meclis aritmetiği ve milletvekili sayısı açısından kritik önemde. Seçmenler bu önemli seçim için sabahın erken saatlerinde oy kullanmaya gidecek. Peki Bursa 2018 seçim sonuçları nasıl olacak? Bursa'daki seçmenler 24 Haziran 2018 günü yapılacak olan seçim sonuçları ve oy oranlarını merakla araştırıyorlar. 24 Haziran Pazar günü seçim sonuçları ve oy oranlarını sitemizde bulabilirsiniz. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de 2018 milletvekili genel seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy verme işlemi sabah saat 08.00'da başlayıp 17.00'de sona erecek. Kritik illerden biri olan Bursa'da 2 milyon 147 bin 725 kişi oy kullanacak. 2018 Bursa seçim sonuçları ve oy oranları ne olacak? 24 Haziran Pazar günü seçim sonuçlarını sitemizde bulabilirsiniz. Tüm detaylar haberimizde...

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ

Mehmet Müezzinoğlu

Efkan Ala

Emine Yavuz Gözgeç

Cemalettin Kani Torun

Hüseyin Şahin

İsmail Aydın

Zekeriya Birkan

Hakan Çavuşoğlu

Bennur Karaburun

Muhammet Müfit Aydın

Osman Mesten

BURSA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Lale Karabıyık

Erkan Aydın

Nurhayat Altaca Kayışoğlu

Kayıhan Pala

Özgür Erdursun

Gürkan Esen

Zafer Yıldız

Serken Öztürk

İbrahim Mart

Aytaç Şahin

Orhan Sarıbal

Yüksel Özkan

Mustafa Şenyurt

Süleyman Ayyıldız

Şahin Sevinç

Meral Altuntaş

Kemal Atan

BURSA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İsmet Büyükataman Yüksek

Kadir Çitil Üniversite

Enver Yılmaz

Mehmet Ali Adak

Ali Osman Memiş

Yasemin Meriç

Korkut Aktaş

Necati Çelik

Şenay Uslu Doğan

Ahmet Balsüzen

Mustafa Hidayet Vahapoğlu

Tevfik Topçu

Fevzi Zırhlıoğlu

Erol Sönmez

Hayati Bedir

Timur Özdemir

Edibe Bilge Arıcıoğlu

Muhammet Lütfi Taşçı

Ümit Kaplan

Celal Çekil

BURSA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI
Yüksel Aygün

Mehmet Emin Adıyaman

BURSA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İsmail Tatlıoğlu

Sami Bilge

Yüksel Selçuk Türkoğlu

Yüksel Yılmaz

Abdullah Alagöz

Sermin Özensoy

Üstün Tunalıgil

Özgür Şimşek

Ayhan Tayfur

Merve Asa

Ahmet Kamil Erozan

Hasan Toktaş

Adnan İslamoğulları

Serpil Arslantürk

Ali Ekber Can

Betül Bayraktar Orhan

İsmail Şenol

Yavuz Bülbül

Fazlı Seyis

Özgehan Koçer

BURSA SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Gökhan Gerçek

Burak Çelik

Elif Sultan Şendöl

Ali Öncel

Hamza Gürsel

Cengiz Arslan

Doğan Özbüyük

Göksel Rüstem Karakuzu

Rabia Imamaj

Yunus Emre Özbilen

Mehmet Atmaca

Fikret Bayram

Ebrar Gülsüm Aygün

Hamza Aygün

Salih Kocatepe

Karyağdı Berkeli

Selahattin Afşar

Rabia Örnek

Cuma Yıldırak

Can Tatar

EN FAZLA SEÇMEN OSMANGAZİ'DE

İl Seçim Kurulu'ndan alınan bilgiye göre Bursa'da en çok oyu Osmangazi ilçesinde oturan vatandaşlar kullancak. Bin 754 sandığın kurulacağı ilçede 631 bin 230 kişi oy kullanacak. Osmangazi'yi ise 460 bin 7 seçmen sayısı ile Yıldırım takip edecek. Bursa genelinde en az seçmen sayısının bulunduğu ilçe ise Harmancık oldu. 41 sandığın kurulacağı Harmancık'ta, 5 bin 350 kişi oy kullanacak.Diğer yandan yatağa bağımlı olan ya da hastalığı nedeniyle sandık başına gidemeyen seçmenler için ise seyyar sandıklar kurulacak. 32 seyyar sandığın kurulacağı Bursa'da, kimlik tespiti yapılan hastalar bu sandıklarda oylarını kullanabilecek. Kaynak: Bursa'da oy kullanacak seçmen sayısı belli oldu

NASIL OY KULLANILACAK?

Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmenler için hazırladığı "Nasıl oy kullanacağım?" Kılavuzunda oy kullanmaz süreci 6 adımda anlatılmış. İşte 2018 seçimlerinde oy kullanma adımları:

Seçmenlerin oy kullanabilmesi için sandık kuruluna T.C. Kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), geçici kimlik belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve asker kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini ibraz etmeleri gerekiyor.

Eğer resmi kimlikte T.C. kimlik numarası yoksa kişinin oy kullanabilmesi ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart.

Kimliğinizi verdikten sonra Sandık kurulu görevlisi kimliğinize göre sandık seçmen listesinde olup olmadığınızı kontrol edecek.

Seçmen listesinde iseniz görevliler size sandık kurulu mührü ile mühürlenmiş oy zarfı ile birlikte, Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimine ait 2 ayrı birleşik oy pusulasını ve Evet/Tercih mührünü verecekler. Bunlarla oy verme kabinine girip tercih ettiğiniz Cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ilgili bölüme mühür basın.

Mührü basarken dairenin dışına taşırmamaya özen göstermek gerekiyor. Mührün kurumasını bir müddet bekledikten sonra, birleşik oy pusulalarını yazılı alan dışa gelecek şekilde ayrı ayrı katlayıp aynı zarfa koyun.

Kapalı oy verme yerinden çıkıp, zarfı sandığa bizzat atın. Evet/Tercih mührünü sandık kuruluna teslim edin.

Sandık seçmen listesinde isminizin karşısına imzanızı atın ve kimlik kartınızı alın.

BURSA'NIN TARİHÇESİ

Bursa'da şimdilik bilinen en eski arkeolojik kalıntılar Yenişehir yakınlarındaki Menteşe Höyüğü ve Orhangazi yakınlarındaki Ilıpınar'dan bilinmektedir. Bu arkeolojik buluntu yerlerinin en eski tabakaları yaklaşık 7 bin yıllıktır. Bu tabakalardaki kültür, çanak çömleğin gelişmiş olarak ortaya çıktığı, mimarinin dörtgen planlı, bol miktarda ahşap destekli kerpiç kullanılarak inşa edilmiş yapılardan oluştuğu tabakalardır. Bursa'da David French, Mehmet Özdoğan ve Jacop Roodenberg'in arkeoloji ile ilgili çalışmaları tarih öncesiyle ilgili pek çok yeni bilgi ortaya koymuştur.

Bursa ve civarında MÖ 4000'li yıllardan itibaren çeşitli yerleşimlerin olduğu saptanmıştır; fakat yöreye ait kesin bilgiler MÖ 700'lere dayanmaktadır. Homeros, bölgeden Mysia[5] olarak söz etmektedir. Günümüzde Bursa yöresinde Mysia yerleşmelerini anımsatan iki köy bulunmaktadır: Misi(Gümüştepe) ve Misebolu.

Tarihi coğrafyada bölgeye Frigya da denilmektedir. MÖ 700'lerde İskitler'den kaçan Kimmerlerin Frigya devletini yıktıkları bilinmektedir.

Bursa adı, bu şehri kuran Bitinya Kralı Prusias'dan gelmektedir. MÖ 7. yüzyılda bu bölgeye göç eden Bityn'ler buraya Bitinya adını verirler.

MÖ 185'te, Kartaca'nın yetiştirdiği büyük generallerden Hannibal'ın Kral I. Prusias'a, Prusias ve Olympus kentinin kurulmasını örgütlediği bilinmektedir. Prusias adı zamanla Prusa, sonra da Bursa'ya dönüşmüştür. MÖ 74'te Roma İmparatorluğu’nun egemenliğine geçen Bitinya, Roma'dan gönderilen Proconsul(Eyalet Valisi)'lerce yönetilen bir Asya Eyaleti haline gelmiştir. Bursa, MS 385-1326 yılları arasında ise Bizans dönemini yaşamıştır.

MS 555 civarında bölgede ipek üretimine başlanmış ve doğal sıcak sulu kaplıcaların üretilmesi ile küçük bir kaplıca kenti kurulmuştur.

Bursa, 1204-1261 yılları arasında İznik'e bağlıdır, genelde kale içinde kalmış, fazla büyüyememiştir.

Venom serisi bitti mi? Venom: Son Dans final mi? Venom 4 olacak mı? Hizbullah'tan İsrail'e misilleme! Onlarca füze fırlatıldı! Sabiha Gökçen'de kuvvetli rüzgar sebebiyle uçaklar havada kaldı....
Sonraki Haber