Bilecik Osmaneli sanayileşme ile büyüyor

Son dakika! Bilecik’in Osmaneli İlçe Belediye Başkanı Münür Şahin, Osmaneli’nin sanayileşme ile büyüdüğünü belirterek, "OSB genişleme alanını kaldırıp onu da içerine alan mücavir sınırlarımız içinde yaklaşık 5 milyon metrekarelik sanayi parseli ürettik.

Yollar, alt yapı ve mevcut tesisler düşüldüğünde net yatırım yapılabilir sanayi parseli 3 milyon metrekare civarındadır. Bu sanayi parsellerinden 2 milyon metrekaresi için 18 uygulamasını yaptık ve sanayicimizin hizmetine sunduk” dedi.
Başkan Şahin, yapmış olduğu açıklamada, Osmaneli Belediyesi’nin 4 ana hedeflerinin arasında en önemlisinin nüfusun artması ve ilçenin büyümesi olduğunu belirtti. Şahin, “Osmaneli Belediyesi tüm halkımızın katılımı ile belirlediği yaşam kalitesini arttırmak, turizmle öne çıkmak, tarımda yeni ürünlere ve yeni pazarlara ulaşmak ve sanayileşme ile büyümek hedeflerine hızla ulaşıyoruz. Göreve geldiğimizden bu yana ‘Sanayileşme ile büyümek’ hedefimiz için yaptıklarımızı kısaca özetlemek istedim. Göreve geldiğimizde Osmaneli’nin sanayileşmesinin tıkanmış durumdaydı. Kısaca Osmaneli yatırımcılara arsa sağlayacak konumda değildi ve sanayileşme ilçemizde durmuştu. Göreve başlar başlamaz; kilitlenmiş olan bu durum nedeniyle Osmaneli’ni sanayileşmede yatırım yapılamayan konumdan çıkarmamız gerekiyordu. Geçmişteki sanayi deneyimlerimizden yola çıkarak Osmaneli’nde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve OSB genişleme alanını kaldırıp onu da içerine alan mücavir sınırlarımız içinde yaklaşık 5 milyon metrekarelik sanayi parseli ürettik. Yollar, alt yapı ve mevcut tesisler düşüldüğünde net yatırım yapılabilir sanayi parseli 3 milyon metrekare civarındadır. Bu sanayi parsellerinden 2 milyon metrekaresi için 18 uygulamasını yaptık ve sanayicimizin hizmetine sunduk” dedi.
“Sanayi tesislerini Osmaneli’ne getirmek için yoğun çalışıyoruz”
Başkan Şahin, açıklamasının devamında, sanayi tesislerini ilçeye getirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarına değinerek, “Sanayi parsellerimizden yer almak isteyen sanayiciler, belediyemiz kontrolünde Selimiye Köyü arazi sahiplerinden serbest piyasa koşulları içinde temin edebilmektedirler. Burada Osmaneli Belediyesi olarak sanayi parseli üretimimizin halkımıza, köylümüze sağladığı değer artışı avantajı neredeyse 10 kat çok artmıştır. Kısaca alanında, satanın da, Osmaneli halkının da mutlu olacağı bir serbest piyasa ortamı yaratılmış ve rantçılara, fırsatçılara karşı yer sahipleri korunmuştur. Osmaneli Belediyesi olarak oluşturduğumuz Türkiye’de tek örnek sanayi parselleri ile yerel yönetimlerin sanayileşmedeki öncülüğünü de gerçekleştirdik. Osmaneli Belediyesi her alandaki uygulamaları ve projeleri ile takip edilen belediye konumuna gelmiştir. Sanayi parselleri üzerinde hızla yükselen sanayi tesislerini gerçekleştirmek, Osmaneli’ye getirmek için yoğun çalışıyoruz. Başta İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası, Gebze Organize Sanayi Bölgesi, Bursa OSB, Türkiye’nin önde gelen Holdingleri ile işbirliği yapmaktayız” ifadelerine yer verdi.
“Osmaneli Belediyesi olarak sanayi parselleri konusunda iş birliği yapıyoruz”
Osmaneli Belediyesi olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi ile sanayi parselleri konusunda iş birliği yaptıklarını ifade eden Şahin, “Osmaneli-Yenişehir-Bursa ve Gemlik Limanına uzanacak YHT hattı ile lojistik anlamda çok avantajlı konuma gelecektir. Bu avantajda Osmaneli’ni yatırım anlamında çok avantajlı kılmaktadır. Osmaneli Belediyesi olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi ile sanayi parselleri konusunda işbirliği yapmaktayız. Bir taraftan yeni sanayi alanları açarken diğer taraftan da mevcut tesislerimizin büyümesine ve OSB’deki yatırımların tamamlanmasına büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimizde çok düşük sayılarda üretim yapan veya kapalı olan tesislerimizin önünü açtık. Bunun dışında tekstil, döküm, metal vb konularda üretim yapan küçük ölçekli şirketlerde yatırımlarına devam ediyor ve çalışan sayıları da 200 kişiyi aşıyor. Her alanda olduğu gibi Osmaneli sanayileşmede de büyümeye devam ediyor. Göç veren Osmaneli’nden, göç alan Osmaneli konumuna geldik. Osmaneli’nde işsiz yok, işini beğenmeyen veya üniversite mezunu olup ta kendi özelliklerine uygun iş bulamayanlar var. Kısaca Osmaneli Belediyesi bir taraftan mevcut sanayicilerin yeni yatırımlar yapmalarını sağlarken, diğer taraftan Türkiye de ilk olan sanayi parselleriyle yeni yatırımcıları Osmaneli’ne getiriyor. Sanayicin ihtiyaç duyacağı iş gücü için bile milli eğitim ve üniversitelerimizle işbirliği yaparak eğitime yön veriyoruz. Osmaneli’nin kısa ve uzun vadedeki hedeflerine uygun olarak her alanda yatırımların planlanmasına öncülük eden bir belediyecilik anlayışımız var. Osmaneli artık öncü bir ilçe, Osmaneli’nde yaşayan herkes biliyor ki gelecek çok daha güzel oluyor ve olacak. Birlik ve beraberlik içinde, kişisel egolara ve saplantılara takılı kalmadan Osmaneli’nde bu dönemde her alanda Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarını gerçekleştirdik” ifadelerine yer verdi.

Ertuğrul Çetin: Livi, İrfan ya da ben herkes birbirine destek oluyor! Taksiye bindi hareketsiz kalınca öldü sanıldı! Gerçek bakın ne çıktı! MasterChef Türkiye'de artık son 2! Yarışmaya hangi isim veda edecek?
Sonraki Haber