Son Dakika haberi: Elazığ ve Diyarbakır sallandı! Deprem birçok ilçede hissedildi

Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Diyarbakır, Elazığ, Bingöl, Adıyaman ve pek çok ilçede hissedilen şiddetli sarsıntı sonrası Bölge halkı büyük korku ve panikle sokağa döküldü. Depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için saha taraması başlatıldı.

Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı saat 10:46’da merkez üssü Malatya’da 5.9 büyüklüğünde depremin yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde meydana geldiğini açıkladı.

Bölge halkı büyük korku ve panikle sokağa döküldü.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yerlikaya, "Malatya'nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" dedi. 

 

AFAD: CAN KAYBI YOK

AFAD'dan yapılan açıklamada "Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, can ve mal kaybı bulunmamaktadır" bilgisi paylaşıldı.

Öğretmen müdüre silah çekti! Etiler'de lisede korku dolu anlar Ogün Samast: Hiçbir terör örgütüyle irtibatım yoktur Billrubin nedir, hangi hastalığı gösterir?
Sonraki Haber