Sakarya'daki OBA Makarna fabrikasında patlama: 1 ölü, 30 yaralı

Son Dakika Haberi... Sakarya'nın Hendek ilçesindeki OBA Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 23 kişi yaralandı. Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'in paylaştığı son bilançoya göre yaralı sayısı 28'e yükseldi. Ardından acı haber de geldi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 23 işçi yaralandı.

Saat 13.20 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Sakarya başta olmak üzere, Düzce ve Kocaeli'den de çok sayıda destek ekip sevk edildi.

İlk belirlemelere göre 23 işçinin yaralandığı öğrenildi. Ekiplerin olay yerindeki müdahaleleri devam ediyor.

PATLAMA DEĞİRMEN BÖLÜMÜNDE YAŞANDI

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Hendek ilçesindeki bir makarna fabrikasında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Patlamada yaralı sayısının 21 olduğunu belirten Vali Karadeniz, "12’si hastanelere sevk edildi, 9 yaralı kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştılar. 2 yaralı entübe durumda. 57 işçi, 2 mutfak görevlisi; 59 vardiya görevlisi var. Bunların yalnızca bir kısmı patlama bölgesinde olduğu söylendi. Patlama ilk tespitlere göre değirmen bölümünde yaşandı. Ancak bu konuda yangın tamamen söndürüldükten sonra itfaiye ve emniyetin yapacağı araştırmalarla yangının nedeni belirlenecek" dedi.

YARALILARIN 6'SININ DURUMU KRİTİK

Hastanede tedavi gören işçileri ziyaret ettikten sonra yeniden patlamanın yaşandığı fabrikaya gelen Vali Karadeniz, “28 yaralımız var. 6’sının durumu ağır. Hastalara acil şifalar diliyoruz. Patlamanın nedeniyle ilgili henüz net bir şey söyleyemiyorum. Değirmenler bölümünde çıktığı düşünülüyor” dedi. 

Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görüldü.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamanın ardından yaptığı açıklamada "Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir fabrikada meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, can kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum.

Patlama sonrası çıkan yangının söndürülmesi ve yaralıların tedavisi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.

Patlamanın nedeni ve sorumluların tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

ÖLEN İŞÇİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Sakarya'nın Hendek ilçesinde makarna fabrikasındaki patlamada işçi Mesut Simay'ın ailesi tüm hastaneleri dolaşmasına rağmen Simay'ı bulamadı. Fabrikanın 5'inci katında merdivenlerde yanarak ölü bulunduktan sonra otopsi merkezine götürülen erkek cesedin teşhisi için aile otopsi merkezine çağrıldı. Ailenin teşhisi sonrası ölen kişinin Mesut Simay olduğu belirlendi. Kimliğin kesin teşhisi için adli tıp kurumunda DNA incelemesi yapılacağı öğrenildi.

Freni boşalan kamyon iki araca çarptı: 7 yaralı Aniden oluşabilir... Risk haritası güncelleniyor! 16 ilin valisi değişti! İşte yeni vali atamaları!
Sonraki Haber