Prof. Dr. Orhan Kural isyan etti: Sıra size gelince mi korktunuz?

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs salgınının bilançosu ağırlaşırken, Prof. Dr. Orhan Kural'dan sosyal medyanın gündemine oturan bir çıkış geldi. Kural, ölümcül salgın öncesinde işletilen kapitalist düzende binlerce insanın açlıktan ölmesini, hayvanlara eziyet edilmesini ve yapılan israfı hatırlatarak “Size sıra gelince mi korktunuz?” diye sordu.

Çin’in Hubei eyaletine bağlı Wuhan kentinden çıkarak tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını her kesimden insanı evlerine hapsetti.

Sanatçılar, siyasiler, futbolcular, ünlü isimler virüs korkusundan kendilerini her şeyden izole ederek karantinaya aldı.

“SIRA SİZE GELİNCE Mİ KORKTUNUZ?”

Prof. Dr Orhan Kural, Bloomberg HT'de yayınlanan bir programda koronavirüs salgını öncesinde işletilen kapitalist düzende binlerce insanın açlıktan ölmesini, hayvanlara eziyet edilmesini ve yapılan israfı hatırlatarak “Size sıra gelince mi korktunuz?” diye sordu. Kural ayrıca, hayvanların bizden intikam aldığını belirtti.

ORHAN KURAL KİMDİR?

1950 yılında İstanbul Nişantaşı'nda doğdu. 1969 yılında Kadıköy Maarif Koleji'ni (Bugünün Kadıköy Anadolu Lisesi) bitirdi. Babası Halil Esat Kural o yıllarda İstanbul Milli Eğitim Müdür vekili idi. 1972 yılında İTÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi'nden "Maden Mühendisi" olarak mezun oldu.

1972-1973 yılları arasında ABD Henry Krumb Bursunu kazanıp New York Columbia Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimi yaptı. ( Devlet bütçesinden hiç para talebi olmadı. Columbia Üniversitesi, sürekli hep dünyanın en iyi on üniversitesi arasında yer almaktadır).

1978 yılında İTÜ Maden Fakültesi'n de Kömür Kimyası dalında "Doktor" unvanı aldı.

Almanya'da üç ayrı kentte (Mannheim, Rothenburg Odt, Lüneburg), toplam altı ay Goethe Enstitüsü'ne devam etti.

1981-82 yılları arasında DAAD bursu ile Aachen Teknik Üniversitesi'nde "Kömür Teknolojisi ve Briketleme" dalında çalışmalar yaptı. Çok sayıda Alman öğrencinin bitirme çalışmasını yönetti ve Alman öğrencilerle teknik gezilere çıktı.

1982 yılında Venezuela Hükümeti'nin davetlisi olarak Maracaibo Kentinde "Kömür Teknolojisi Seminerine" bir ay süre ile "danışman" olarak katıldı.

1989 Mayıs ayında İTÜ'de Profesör oldu. 2006 – 2007 yıllarında Bölüm Başkan Yardımcılığı yaptı.

2009 yılından itibaren üç dönem İTÜ Maden Fakültesi'nde Maden Mühendisliği Anabilim Dalı ve Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev aldı.

Kırklareli Üniversitesine Rektör ön adayı oldu. (Aralık, 2016)

301 fedakar işçimizin şehit olduğu vahim Soma kömür ocağı kazasından sonrakarbonmonoksit (CO) ölümleri ile ilgili bir televizyon kanalındaki bilimsel açıklamalarından bazı "sözcükler" seçilerek tamamen yanlış yorumlandığı"tatlı ölüm" sözcükleri ile özdeşleşerek bir anda hedef, suçlu ve Twitter'da ençok konuşulan konu (trend topic) oldu. Okuldaki odasının kapısı kırıldı, fakülte 3 gün işgal edildi, hakarete uğradı, çok zor anlar yaşadı. Bu olanlara dayanamayarak bahsi geçengünlerde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Zaman içinde ise gerçek başta fakülteyi basan öğrenciler olmak üzere kamuoyunda anlaşıldı…

2019 Eylül'de İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi, 2018'de ise İstanbul Esenyurt Üniversi'nde öğretim görevlisi olarak katıldı.

Asıl soru bu: Türk medyasını kim yönetiyor? Zamanhan Can Kimdir? Nereli? Can Holding'in Sahibi Kim? Yemeksepeti kurucusu Nevzat Aydın fenalaştı! Tedavisi sürüyor...
Sonraki Haber