Rıfat Ababay kimdir? Posta Gazetesi'nden neden ayrıldı?

Çeşitli medya kuruluşlarında çalışan Rıfat Ababay gazeteciliğe 1979 yılında başladı. Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay kurum ile yollarını ayırdı. Ababay'ın yaşamı ve Posta Gazetesi'nden neden ayrıldığı merak ediliyor. Peki Rıfat Ababay kimdir? Posta Gazetesi'nden neden ayrıldı? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Nereli? Detaylar haberimizde...

Rıfat Ababay kimdir? 1994’te Posta gazetesinin kurucu ekibine katılan gazeteci Rıfat Ababay birçok medya kuruluşlarında çalıştı. 1996 yılında ise Posta Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay kurum ile yollarını ayırdı. Ababay'ın yaşamı merak ediliyor. Peki Rıfat Ababay kimdir? Posta Gazetesi'nden neden ayrıldı? Kaç yaşında? Ne iş yapıyor? Nereli? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

RIFAT ABABAY KİMDİR?
Gazeteciliğe 1979 yılında başlayan Ababay 1994 yılına kadar sırasıyla Aktüel Yayıncılık, Gelişim Yayınları, Hürriyet ve Sabah’ta çalıştı. 1994’te Posta gazetesinin kurucu ekibine katılan tecrübeli gazeteci, 1996 yılında ise Posta Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlendi. 22 yıldır genel yayın yönetmenliği yapan Ababay hem bu alanda bir rekora imza attı hem de Posta’yı Türkiye’nin en çok satan ve okunan gazetesi yapmayı başardı. 1957 doğumlu Rıfat Ababay evli ve iki çocuk babasıdır.

Posta Gazetesi'nin başarılı genel yayın yönetmeni Rıfat Ababay büyük balarılara imza attığı gazetesi ile yollarını ayırdı.

Demirören Ailesi'nin Doğan Medya Grubu'nu satın alması üzerine, grupta yaşanan hareketlilik sürüyor.

Son olarak Posta Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rıfat Ababay kurum ile yollarını ayırdı.

VEDA ETTİ!

Dün istifa kararı alan Ababay, bugün çalışanları aracılığıyla eşyalarını toplattırdı.

Ababay bugün de gazeteye giderek kısa sürede çalışma arkadaşları ile vedalaşarak binadan ayrıldı. / SuperHaber

GAZETECİLİK

Gazetecilik, gazetecinin yaptığı iş. Gazeteci, haber ve bilgi kaynağına çabuk ulaşmak ve bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara sunma işini üstlenmiştir.

Gazetecinin bu görevini yapabilmesi için habere, olaya, olguya, belgeye ve bilgiye dayalı yazılar yazması gerekir. Bunun için de gazetecinin güvenilir kişi olması zorunludur. Gerektiğinde hükumetlere ve güç odaklarına karşı savaşmayı "Gazetecilik etik kuralları" içerisinde göze alan insan, gazetecidir.

Haberciliğe daha ciddi yaklaşan gazeteler okuyucularına dünyada olup bitenlere ilişkin olabildiğince fazla ve doğru bilgi vermek amacındadır. Gazetecilik, haberi doğru kaynaktan almakla yükümlüdür. Gazetecilik kulaktan dolma bilgilerle yapılmaz. Şantaj, karalama, kirletme, yalan haber, yıpratma gibi unsurları içermez. Gazeteci kanunlara saygılı, ahlaklı, namuslu, dürüst, çalışkan kişilerdir. Gazetecilik mesleğinin okullarından alınan eğitimli kişiler mesleklerinde başarılı, kurallarına uyan,uygun davranışlarda bulunan kişilerdir. Gazetecilik bölümünde okuyanlar ruhsatlı gazetecilerdir. Gazetecilik vasıflarına yatkın kişilerdir. Bu bölümü okuyanlar, akademik olarak da başarılı olabilir, serbest piyasada veya kurum çatısı altında da çalışabilirler. Gazetecilik ruhsatına sahip kişiler bu işin okulunu okumuş kişilerdir. Bunun dışında meslekte yeterli olmayan, kendilerini meslektaş gibi gösteren kişilere de rastlamak mümkündür. Gazetecilik içinde muhabir, editör, grafikçi,foto muhabiri, yazı işleri müdürü, sorumlu yazı işleri müdürü, genel yayın yönetmeni gibi unvanları alır. Televizyonlarda da haber programları yapabilir, gazete ve dergilerde de çalışabilirler. Ayrıca kurumların basın yayın müdürlüklerinde de çalışma imkanlarına ulaşabilirler.

Bugün hangi maçlar var? 5 Kasım 2024 maç programı! 10 bin asker cephede! Savaş giderek büyüyor... Öldürülen belediye başkanı ile ilgili gerçek ortaya çıktı!
Sonraki Haber