Son dakika: TEOG sınav sonuçları açıklandı... TEOG sınav sonuç sorgulama

TEOG sınav sonuçları açıklandı. 1 milyon 190 bin 826 öğrenci TEOG sınav sonuç sorgulama yaparak sınavdaki puanını öğrenebilecek. İşte tüm detaylar...

TEOG sınav sonuçları MEB tarafından açıklandı. Şimdi milyonlarca öğrenci MEB'in http://www.meb.gov.tr/sinavlar/sorgu/Oks/2016_TEOG_fdsrvsxfs/Teog_Frm_2016.asp sayyfasından TEOG sınav sonuç sorgulama yapabilecek.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçis sınavı bu yıl 23-24 Kasım tarihlerinde gerçekleşmişti.

Sınava, yaklaşık 1 milyon 190 bin öğrenci katılmış ve adaylar Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden ter dökmüştü.

TEOG SINAV SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN

TEOG 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

TEOG sınav sonuç sorgulaması yapan öğrenciler TEOG 2. dönem sınavına hazırlanmaya devam ediyorlar. Peki, 2. dönem sınavları ne zaman yapılacak? TEOG 2. dönem sınavları 26 Nisan - 27 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. Mazeret sınavları ise 20 Mayıs - 21 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

MAZERET SINAVLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

MEB tarafından ortaokul 8’inci sınıflara uygulanan 23-24 Kasım’daki TEOG birinci dönem oturumlarına katılamayan ve geçerli nedeni olan öğrencilerin girdiği mazeret sınavları ise 17-18 Aralık’ta yapıldı. Peki, 1 ay daha geç yapılan mazeret sınavları ne zaman açıklanacak? Mazeret sınavları da dahil olmak üzere tüm TEOG sonuçları aynı anda MEB’in resmi internet sitesi üzerinde yer alan sonuç sorgulama sayfasından erişime açılacak.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ortak sınavlarının ardından hatalı soru iddiaları gündeme geldi.İngilizce, Türkçe, din ve ahlak ile matematikten birer sorunun hatalı olduğu veya konularının müfredatta bulunmadığı iddiasıyla iptalleri için imza kampanyası başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nda bir komisyonun, din ve ahlak sorularından ‘Merve’nin babaannesi’ ve Türkçe testindeki ‘Unutmak’ kelimesinin anlamıyla ilgili soruya itirazları değerlendirdiği öğrenildi.

İŞTE O İTİRAZLAR

Change.org’da başlatılan imza kampanyalarında iptali istenen sorular ve gerekçeleri şöyle:

-Matematik testi A kitapçığı, ‘K ve L sayı doğrusu’ ile ilgili soru: Bu konu ilk dönem TEOG müfredatında bulunmuyor.
-Türkçe testi A kitapçığı, ‘Unutmak’ kelimesinin anlamıyla ilgili soru: Kelimenin anlamı soruda doğru kullanılmamış.
-İngilizce testi A kitapçığı, müzik aletleriyle ilgili soru: Sorudaki müzik aletleri müfredatta yok.
-Din kültürü ve ahlak bilgisi ‘Merve’nin babaannesi’ sorusu: Sorunun iki doğru cevabı var.

YANLIŞLAR DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört tür kitapçık verilecek, sınav süresi her ders için 40 dakika olacaktır.

Ortak sınavlara katılamayan ve yedek salonda sınava giren öğrencilerin bilgileri her ders içinayrı ayrı olmak üzere okul müdürlüğü tarafından sınav günü bitiminde e-Okul Sistemi’ne işlenecektir.

Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/sınavlara katılmayan öğrencilerin, o derse ait sınavpuanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecek, e-Okul Sistemi’nde ortak sınav sonuç hanesinde (G)olarak gösterilecek ve ortalamaya dâhil edilecektir. Veli, öğrencisinin ortak sınava katılamama sebebini, sınavın tamamlandığı tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içinde okul yönetimineyazılı olarak bildirecektir.

TEOG PUANI NASIL HESAPLANIR?

Yılsonu Başarı Puanı nedir?

Yılsonu başarı puanı, not ile değerlendirilen tüm derslerin ağırlıklı yılsonu puanlarının o dersin haftalık ders saati sayısı ile çarpımının o sınıfa ait haftalık ders saatleri toplamına bölümünden elde edilen puanı ifade eder. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılır.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı nedir?

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması

Öğrencilerin 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılır.

ABD seçimlerinde son durum ne? Yargıtay kararı beklenmeden davalı yerler ihaleye çıkarılıyor YSK Başkanı Yener: ABD'deki seçim sistemini ülkemizle kıyaslayacağız
Sonraki Haber