Türkiye'de mahsur kalan Alman akademisyen: Cennette 120 gün geçirdim

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya ölüm saçan koronavirüs pandemisi nedeniyle sınırlar kapanınca yelkenli teknesiyle Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek koyu açıklarında mahsur kalan Viyana Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sebastian Kummer, 120 gün sonra ülkesine döndü. Kummer, "Cennetin içinde 120 gün geçirdim. Malzemem bittiğinde bana ihtiyaçlarımı getiren balıkçıları ve Türk insanının sıcaklığını hiç unutmayacağım" ifadelerini kullandı.

Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre, Viyana Üniversitesi'nde ulaşım ekonomisi ve lojistik eğitimi veren Prof. Dr. Sebastian Kummer 18 Şubat'ta 2 arkadaşıyla birlikte 'Lagün 46' isimli katamaran tipi yelkenli teknesiyle Ege turuna çıktı.

YARDIMINA TÜRK BALIKÇILAR KOŞTU

Turun son durağı Türkiye olacaktı ancak Kummer ve arkadaşlarının seyahati sırasında koronavirüsün etkileri tüm dünyaya yayıldı. İtalya, Yunanistan ve Türkiye sınırlarını kapattı.

Kummer arkadaşlarını Mallorca Adası’na bırakarak Göcek’e dümen kırdı. Göcek açıklarında demirleyen Kummer teknesinde yasakların bitmesini beklemeye başladı. Ancak bu bekleyiş umduğundan daha uzun sürdü. Yiyeceği ve suyu tükenen profesörün yardımına Göcekli balıkçılar koştu.

Kummer'in için Almanya Başkonsolosluğu yetkilileri Türkiye ile irtibata geçti. Kummer, Türkiye açıklarında, Hırvatistan’a giden farklı bir tekneye alındı. Dışişleri Bakanlığı Kummer’in ülkeye kabulü için diplomasi yürüttü. Hırvatistan’da karaya çıkan Kummer buradan da karayoluyla Viyana’a gitti.

''CENNETİN İÇİNDE 120 GÜN GEÇİRDİM''

Dört aylık tekne karantinası sırasında kendisine yardımcı olan Türk denizci dostlarına ve yerel halka büyük minnet duyduğunu anlatan Kummer, “Cennetin içinde 120 gün geçirdim. Malzemem bittiğinde bana gıda ve ihtiyaçlarımı getiren balıkçıları ve Türk insanının sıcaklığını hiç unutmayacağım. Beni çok sıcak karşıladılar ve kendimi güvende hissettim. Bana ufak botlarla su, yiyecek getirdiler” dedi.

Üniversitedeki derslerini aksatmadığını belirten Kummer, "4 ay boyunca kendi durumumla ilgili çözüm aradım ancak öğrencilerimi de ihmal etmedim. Online olarak ders vermeyi sürdürdüm. Umutsuzluğa kapılmamaya çalıştım. Bir Arap sözü vardır: ‘Çölleri mizah ve sabırla geçebilirsiniz.’ Ben de deniz çöllerini sabır ve mizahla geçtim” diye konuştu.

Hırvatistan'da koronavirüs testinden geçen Kummer, sağlığının ve psikolojisinin gayet iyi olduğunu söyledi.

Bim 22 Kasım aktüel katalogda Google akıllı TV ve dikey süpürge var Altın haftanın son işlem gününe yükselişle başladı! Barajların doluluk oranı ne kadar? 22 Kasım 2024 baraj doluluk oranı
Sonraki Haber