Son günler! Reklam cezası yolda...

Yeni sosyal medya düzenlemesi ile birlikte sosyal medya ağlarının Türkiye'de temsilcilik açması zorunlu hale getirilmişti. Temsilcilik açtığını açıklayan şirket sayısı, Linkedin'in de aralarına katılmasıyla 6'ya yükseldi. Temsilci atamayan sosyal medya ağlarına reklam yasağı getirilecek. Reklam yasağı sonrası adım ise ağların bant genişliklerinin daraltılması olacak.

Google (YouTube), TikTok, Dailymotion ve VK'nın ardından Türkiye'ye temsilci atayacağını açıklayan sosyal medya ağlarına Linkedin de eklendi. Böylece Türkiye'de temsilciliği olan sosyal ağ sayısı 6'ya yükseldi.

REKLAM YASAĞI GELİYOR

Yeni sosyal medya düzenlemesi ile alınan kararlar çerçevesinde temsilci atamamayı sürdüren sosyal medya ağlarına reklam yasağı verilecek.

Verilen reklam yasağı, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK), Vergi Denetimi Kurulu, Merkez Bankası ve ilgili tüm kamu kurumları takip edecek. 

SON AŞAMADA BANT DARALTMA CEZASI

Reklam yasağı sonrası temsilci atamamakta direten sosyal medya ağlarına daha sonraki aşamada  bant daraltma cezası uygulanacak.

TEMSİLCİLİK AÇARSALAR CEZANIN DÖRTTE BİRİ ÖDENECEK

Sosyal medya şirketleri, bu süreçlerin sonunda da olsa temsilcilik açmayı kabul ederlerse kendilerine o güne kadar kesilen idari para cezalarının dörtte biri tahsil edilecek, reklam yasağı kaldırılacak ve internet trafiği bant genişliğine yapılan müdahale de sonlandırılacak.

30 MİLYON TL PARA CEZASI KESİLMİŞTİ

Temsilcilik açmayan şirketlere Bilgi ve Teknoloji Kurumu (BTK) tarafından 30 milyon liralık idari para cezası kesilmiş ve tebliğ edilmişti.

SOSYAL MEDYA YASASI NELERİ DEĞİŞTİRECEK?

Öte yandan yeni sosyal medya yasası kapsamında, sosyal medya şirketleri Türkçe yapılan başvuruları açtıkları temsilcilikler sayesinde Türkçe cevaplayacak.

Kişilik haklarının ve özel hayatın gizliliğinin ihlali durumunda yapılan başvurulara sosyal ağ sağlayıcı tarafından 48 saat içinde cevap verilecek. Sosyal medya şirketleri kişi başvurularına ilişkin 6 ayda bir rapor yayınlayacak.

Mahkeme kararına rağmen 24 saat içinde hukuka aykırı içerikleri çıkarmayan sosyal ağlar, doğacak zarardan sorumlu olacak.

TÜRKİYE'NİN VERİLERİ TÜRKİYE'DE KALACAK

Ayrıca sosyal medya şirketleri, Türkiye'deki kullanıcıların verilerini Türkiye'de barındırma yönünde gerekli tedbirleri alacak.

"Yürüyen zatürre" alarmı: Okul çağındaki çocuklar risk altında! Kızılcık Şerbeti Pembe'ye büyük tuzak! Kent uzlaşısı aslında neden yapıldı? CHP o tuzağa düştü mü?
Sonraki Haber